Otobüs Terminallerine Covid-19 eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Karamürsel, Gölcük ve Kandıra Otobüs Terminallerinde Covid-19 eğitimi verildi.       Tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam ediliyor. Bulaşma riskini..

Otobüs Terminallerine Covid-19 eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Karamürsel, Gölcük ve Kandıra Otobüs Terminallerinde Covid-19 eğitimi verildi.

 

 

 

Tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam ediliyor. Bulaşma riskini en aza indirmek maksadıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yoğun kullandığı otobüs terminallerinde Covid-19 salgınına yönelik eğitim verdi.

 

SALGINA KARŞI ÇALIŞMALAR

Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgınına karşı çalışmalar devam ediyor. Uzun süren sokağa çıkma yasağının ardından başlanan Kontrollü sosyal yaşam sürecinde salgının artmaması ve bulaşma riskini en aza indirmek maksadıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitimler veriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından bu kez vatandaşların yoğun kullandığı otobüs terminallerinde verildi.

 

TERMİNALLERE EĞİTİM

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü eğitim personeli tarafından verilen eğitimde; karayolu taşımacılığı ile ilgili alınması gereken önlemlerden bahsedildi. Bu kapsamda araç içine Covid-19 ile ilgili uyulması gereken kuralların görünür bir şekilde asılması, aracı kullanan sürücü ve yolcuların bu kurallara uymasının sağlanması, tuvaletlere tek kullanımlık kağıt havlu ve tuvalet kağıdının konması ve tuvaleti lavabo girişlerinde el antiseptiği bulunması gerekliliği aktarıldı.

TEMİZLİK ÖNEMLİ

Ayrıca olası kusma, kanama vb. gibi durumlar nedeniyle yüzeylerin kan ya da vücut sıvısı ile kontaminasyonu durumunda eldiven takılarak kağıt havlu ile kirli yüzey temizlendikten sonra 1\10 sulandırılmış çamaşır suyu dökülerek 5 dakika beklenmesi ve mümkünse seyahat sürecinde de araçta pencereler açılarak havalandırılması gerektiği ifade edildi.

SOSYAL MESAFE

Ayrıca vatandaşların yoğun olarak bulunduğu şehirlerarası otobüs, tren ve bunun gibi terminallerde bulaşma riskinin fazla olması sebebiyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği belirtildi. Terminallerin kullanılması durumunda bilet satışının mobil uygulamalar veya kredi kartları kullanılmasının önemi ve

terminallerde metro istasyonlarında peronlarda ve bunun gibi yolcular aralarında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL