Özdenören ‘’Harçlıklarımızla Kitap Alırdık’’

“Yedi Güzel Adam”dan biri olan Rasim Özdenören ve yazar Asım Gültekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin onuncu kitap fuarında okurlarıyla buluştu. İki yazar, okurları için “Medeniyet Konuşmaları” başlığında bir söyleşi gerçekleştirdi. Usta..

Özdenören ‘’Harçlıklarımızla Kitap Alırdık’’

“Yedi Güzel Adam”dan biri olan Rasim Özdenören ve yazar Asım Gültekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin onuncu kitap fuarında okurlarıyla buluştu.

İki yazar, okurları için “Medeniyet Konuşmaları” başlığında bir söyleşi gerçekleştirdi. Usta kalem Özdenören söyleşisinde, çocukluğundan itibaren büyük bir sevgi ile bağlandığı kitap serüvenini anlattı.

“GÜL YETİŞTİREN ADAM”I OKUYUN

Yahya Kaptan Salonu’ndaki söyleşinin başında Asım Gültekin, Özdenören’in eserlerine değinerek, gençlerin özellikle  “Gül Yetiştiren Adam” adlı kitabını okumalarını tavsiye etti.

ÖZDENÖREN’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Söyleşide Rasim Özdenören, 10. Kocaeli Kitap Fuarı’na değindi, “Bu tür fuarları düzenlemek kolay değil. Daha önce de geldim. Bir fuarda onur konuğu oldum. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

SERGİDEN ALINAN KİTAPLAR

“Bu fuarları gördükçe hem duygulanıyorum hem de onur duyuyorum” diyen Rasim Özdenören, çocukluğunda yaşadığı Maraş’ta kitap evinin dahi olmadığını söyledi. Kitapları cami duvarının üzerindeki sergiden aldıklarını anlatan Rasim Özdenören, “Gençken, posta ile de kitap alışverişimiz olurdu. Cep harçlıklarımla kitap alırdım. Kitaba düşkün arkadaşlarımız vardı. Varlık Dergisi favorimizdi” dedi.

İLK YAZI VARLIK DERGİSİ’NDE ÇIKTI

Asım Gültekin’in sorularıyla yön alan söyleşide, Rasim Özdenören ilk yazısının çok sevdiği Varlık Dergisi’nde yayınlandığını söyledi. O yıllarda lise öğrencisi olduğunu hatırlatan Özdenören, arkadaşları Erdem Bayazıt ve Cahit Zarifoğlu ile ilk gençlik dönemlerinden itibaren dergilere yazılar yazdıklarını kaydetti.

SEZAİ KARAKOÇ İLE OLAN BÜYÜK DOSTLUK

Söyleşide, Rasim Özdenören ve Sezai Karakoç arasında gerçekleşen yazışmalar da gündeme geldi. Sezai Karakoç’un kendisi için önemine değinen Özdenören, “Dehasını tanıştığımda kavradım. Herkesle yakından ilgilenen bir insandı. İnsanların kişisel ihtiyaçları ve problemleriyle ilgilenirdi. Güncel olaylar karşısında fikirlerini özgürce ve açık sözlülükle ifade ederdi” şeklinde konuştu. Özdenören ve Gültekin, söyleşisinin ardından imza standında okurları için kitaplarını imzaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL