Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Özel güvenlik personeline üvey evlat muamelesi" | Kocaelide Bugün

“Özel güvenlik personeline üvey evlat muamelesi”

“Asgari ücrete mahkum bırakılan özel güvenlik personelinin durumları hiç de iyi değil” ÖGÜDER Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Altan Ferhatoğlu yaptığı özel açıklamada asgari ücrete mahkum bırakılan özel güvenlik personelinin durumlarının..

“Özel güvenlik personeline üvey evlat muamelesi”

“Asgari ücrete mahkum bırakılan özel güvenlik personelinin durumları hiç de iyi değil”

ÖGÜDER Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Altan Ferhatoğlu yaptığı özel açıklamada asgari ücrete mahkum bırakılan özel güvenlik personelinin durumlarının hiç de iyi olmadığına değindi.

Körfez Hacıosman Mahallesi Karlı Sokak’ta oturan evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Nuri Dereli’nin  çalıştığı Kartepe’deki fabrikada, korkuluklara kendini asarak intihar etmesine de değinen Altan Ferhatoğlu dernek yönetimi olarak acılı aileyi ziyaret ettiklerini ve acilen tüm özel güvenlik görevlilerinin durumlarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.
Ferhatoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Orta öğretim mezunu sözleşmeli sağlık personelinin 3826 TL aldığı günümüzde 5188 sayılı kanunla görev yapan özel güvenlik personelinin asgari ücrete mahkum edilmesi ne ahlaka ne hukuka nede insan haklarına uymaktadır.
Özel güvenlik personeline açlığa ,yokluğa, sefalete bırakılmış üvey evlad muamelesi  yapılmamalıdır.
Bizler sadece yaptığımız işin karşılığını emeğimizin hakkını alın terimizin karşılığını istiyoruz.
‘Kör , Sağır ve Dilsizmiş Gibi Duran Yetkililere Sesleniyorum’
Özel güvenlik personeli ülkemizin vatandaşlarımızın güvenliğini ağır koşullar da görev bilinci ve ahlakı ile işini icra ederken özel güvenlik personelinin sorunlarını görmezden gelen kör , sağır ve dilsizmiş gibi duran yetkililerden bir an önce özel güvenlik personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi için  çalışma yapılması tek arzumuzdur.
‘Açlığa Mahkum Olmamalıyız’
Günümüzde 8 saat ile 12 saat olarak görev yapan özel güvenlik personeli arkadaşlarımız maalesef açlığa yokluğa mahkum edilmemeli sorunları derhal çözülmelidir.
‘Psikolojik Ve Ruhsal Olarak Çöküntüdeyiz’
Çünkü özel güvenlik personeli yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar  nedeniyle psikolojik ve ruhsal olarak etkilenmekte ve bunun sonucunda ailelerin parçalanması  ve hatta intihara kadar giden  acı ve elim bir duruma düşen özel güvenlik  görevlilerinin sorunlarını çözmek iktidarı ile muhalefeti ile her kesin görevi olmalıdır.
Bu vesile ile 10 Mart 2020 tarihinde  çalıştığı iş yerinde kendini asarak yaşamına son veren özel güvenlik görevlisi olan kardeşimiz  Nuri Dereli’ye ALLAH ‘tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyor ve bu tür vakaların  ve acı sonların yaşanmaması için yetkililerden acil olarak özel güvenlik çalışanlarının özlük halklarının iyileştirmesi için bir an önce çalışma yapılmasını ve hatta mecliste araştırma komisyonu oluşturulmasını diliyoruz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL