Dünya Genel Güncel Manşetler Yaşam

Pakdemirli, Venezuelalı Mevkidaşı İle Görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo ve beraberindeki heyetle Bakanlık’ta bir araya geldi. Bakan Pakdemirli, Bakanlık’ta yapılan görüşmenin başında, Venezuela Devlet Başkanı..

Pakdemirli, Venezuelalı Mevkidaşı İle Görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo ve beraberindeki heyetle Bakanlık’ta bir araya geldi.

Bakan Pakdemirli, Bakanlık’ta yapılan görüşmenin başında, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yapılan suikast girişimini kınadığını belirterek olaydan duyduğu üzüntülerini dile getirdi. Pakdemirli, Türkiye’nin her zaman dost ve kardeş ülke Venezuela’nın başkanı ve halkı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut tarımsal ilişkilerin geliştirilmesi ve tarımsal ticaret hacminin artırılması konuları ele alındı.

Tarımsal üretim ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ortak proje ve işbirliği alanlarının ele alındığı görüşmede bu alanların kısa ve orta vadede hayata geçirilmesi için ortak komite kurulmasına ve konuya ilişkin çalışmaların ivedilikle başlatılmasına karar verildi.

Görüşmede ayrıca konuk bakan Soteldo, Pakdemirli’yi Venezuela’ya davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL