Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Paketler isteklerimizin bir kısmını kapsıyor" | Kocaelide Bugün

“Paketler isteklerimizin bir kısmını kapsıyor”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mart ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Oda olarak..

“Paketler isteklerimizin bir kısmını kapsıyor”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mart ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Oda olarak her ay düzenli olarak açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı ilimizde yüzde 68.6 ile geçen aya göre 2.1 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.7 puan geriledi. Merkez Bankası tarafından yüzde 75.3 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise geçen aya göre 0.7 puan gerilerken, geçen yıla göre 1 puan arttı.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarının ekonominin önemli öncü göstergelerinden biri olduğunu ve bu ay yaşanan gerilemede koronavirüs salgının etkilerinin görüldüğünü belirterek, “Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını maalesef ülkemizde de mart ayında ortaya çıktı. Bu da birçok firmamızın daha az kapasiteyle çalışmasına neden oldu. Firmalarımızdan aldığımız geri bildirimler de bunu teyit ediyor. Bu ay yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 62.5’u kapasite kullanım oranlarının geçen aya göre azaldığını bildirdi.” dedi.

Zeytinoğlu, kapasite kullanım oranlarındaki gerilemenin üretimde de yavaşlamaya işaret ettiğini söyleyerek, “Yaşanan bu olağanüstü durumun yansımasını önümüzdeki aylarda daha belirgin görebileceğimizi düşünüyoruz. Bu salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla destek paketleri hayata geçiriliyor. Bu paketler isteklerimizin bir kısmını kapsıyor. Tabi yaşadığımız sürecin dinamik olması nedeniyle zaman içerisinde diğer taleplerimizin de hayata geçirilmesini bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL