Pakize Tarı Kültür Evi Tamamlandı

İzmit İlçesi Akçakoca mahallesinde yapımına devam edilen Pakize Tarı Kültür Evi’nde yapılan inşa çalışmalarında sona gelindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesinde Kültür evi inşasında sona gelindi. Arsası Hayırsever..

Pakize Tarı Kültür Evi Tamamlandı

İzmit İlçesi Akçakoca mahallesinde yapımına devam edilen Pakize Tarı Kültür Evi’nde yapılan inşa çalışmalarında sona gelindi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesinde Kültür evi inşasında sona gelindi. Arsası Hayırsever Pakize Tarı tarafından verilen Kültür Evi’nin temel atma töreni 2017 yılı Ekim ayında yapılmıştı. 562 bin TL’ye mal olan Pakize Tarı Kültür Evi, bölge halkı için gerçekleşecek mesleki ve kültürel, etkinlik ile eğitimlere ev sahipliği yapacak.

3 KATLI 374 METREKARE

Toplam 548 metrekare alan üzerine inşa edilen Pakize Tarı Kültür Evi, 3 katlı olarak inşa edildi. Yapının 120 metrekare genişliğindeki zemin katında kütüphane derslik ve teras yapıldı. 127 metrekarelik ikinci katta ise 3 derslik ve ney odası bulunuyor. Aynı metrekareye sahip üçüncü katta da sergi alanı, hat dersliği, tezhip dersliği ve ebru dersliği oluşturuldu. Yapının toplam alanı 374 metrekare olarak inşa edildi.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALAN

Yapı, İzmit ilçesi Akçakoca mahallesindeki miras kalan arsasını bir eğitim kurumunun yapılması için bağışlayan Pakize Tarı’nın ismi taşıyor. Kültür evi faaliyete geçtikten sonra özellikle İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesi halkına sosyal ve kültürel bir alan oluşturacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL