“Pandemi, Bir Fırsata Dönüştü”

Vali Yavuz; “Kocaeli, Takım Ruhuyla Hareket Ediyor” Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Kocaeli İhracat Rakamlarıyla İlgili Basın Bilgilendirme Toplantısı” Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya; Vali Seddar..

“Pandemi, Bir Fırsata Dönüştü”

Vali Yavuz; “Kocaeli, Takım Ruhuyla Hareket Ediyor”

Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Kocaeli İhracat Rakamlarıyla İlgili Basın Bilgilendirme Toplantısı” Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yapıcı, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve basın mensupları katıldı.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun İlimiz genelindeki faaliyet gösteren firmaların gerçekleştirdiği İhracat ve İthalat rakamlarına ilişkin açıklamaların ardından, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yapıcı’da Gümrük Müdürlükleri üzerinden yapılan işlemlere ait bilgilendirmelerde bulundu.

 

Kocaeli, Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzüdür diyerek konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz; “Bilim, sanayi ve teknoloji üssü olan Kocaeli, bu yüzyılda ve önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin dünyadaki yerini belirleyebilecek birkaç şehirden biridir. Hem coğrafi konumu açısından hem de üretim, bilim, sanayi ve teknoloji açısından önemli bir şehirdir. Bu konumu aslında bize çok daha üst sıralarda bir yer belirliyor. Bir taraftan pandemi ile mücadele ederken diğer taraftan da pandeminin getirdiği fırsatları yakaladık. Özellikle yüksek teknolojinin şehrimize gelmesi, düşük ve orta teknolojilerin yavaş yavaş başka bölgelere kayması ile Kocaeli’nin liderlik yolunda dünyayla yarışabilir bir alana doğru yöneldiğini memnuniyetle görüyoruz. Bu anlamda ki girişimlerimiz sayesinde global bir takım teknoloji şirketleri de Kocaeli’ye gelmeye başladı. Şu anda bir cep telefonu firması üretime başladı. Cep telefonu üretimi iyi bir teknoloji ve birikim gerektiren önemli bir alandır. 

Pandemi, Bir Fırsata Dönüştü

Kocaeli olarak İhracat rakamlarımızda yeni bir zirve yakalayacağımız gayet net bir şekilde anlaşılıyor. Şu an için geldiğimiz nokta, özellikle sanayicilerimizin üretimdeki azmi, sanayicimizin esnekliği, uyumu fevkalade kıymetli. Bu vesileyle tüm sanayicilerimize ve emekçi kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere pandemi ile ilgili birçok hususta, sanayicilerimize, üreten kesimlerimize destek veren Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.

 Kocaeli Olarak Hedefimiz En Önde Olmaktır

Pandemi sürecinde Kocaeli’de işsizliğin azaldığını ifade etmek istiyorum. İş-Kur’a kayıtlı işsiz sayısı 20 bin düştü. Bu Kocaeli’nin dinamik bir şehir olduğunu, sanayi üretimindeki gücünü gösteriyor. Yaz aylarıyla birlikte bir hareketlilik başladı. Küçük esnafımız ve diğer kesimlerinde daha rahat edebileceği, zararlarını telafi edebilecekleri bir dönemdeyiz. Sağduyunun her zaman hâkim olduğu, birlik beraberlik içerisinde bu mücadele dönemlerinden çıkılabileceğimizi bilmemiz gerekiyor.

Her Zaman Yanımızda Yer Alan Basın Mensuplarının Hassasiyetini Alkışlıyorum

 Bir yılı aşkın süredir buradayım, sizinle beraberim ve bugüne kadar toplumu ilgilendiren hangi konu olsa sizi yanımızda gördük. Hatta zaman zaman siz bizi önceden bilgilendirdiniz ve biz de ona göre hareket ettik. Aslında istediğimiz şey budur. Her an bana ulaşabildiğiniz, bir şey iletebildiğiniz, benim sizden bilgi aldığım hareket ettiğim düzen, devlet dediğimiz şey de tam olarak budur aslında. Bu yüzden ben her alanda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Aldığımız tedbirlere ve kararlara riayet eden Kocaelili kardeşlerimize de teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bu şehirde olmaktan, sizlerle olmaktan gayet mutluyum.diyen Vali Yavuz, toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL