“Pandemi ile birlikte ev içi şiddet arttı”

Pandemi ve Kadın Sağlığı Konuşuldu  8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Pandemi ve Kadın Sağlığı” adlı etkinlik düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından düzenlenen etkinlikte,..

“Pandemi ile birlikte ev içi şiddet arttı”

Pandemi ve Kadın Sağlığı Konuşuldu 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Pandemi ve Kadın Sağlığı” adlı etkinlik düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından düzenlenen etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD. Öğretim üyesi Doç. Dr. Nuket Paksoy Erbaydar konuşmacı olarak yer aldı.

Moderatörlüğünü KASAUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayla Ergin’in yaptığı ve çevrimiçi gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, KOÜ KASAUM Müdürü Prof. Dr. Münevver Tekcan, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Etkinlikte “Pandemide Kadın Sağlığı” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Erbaydar, toplumsal cinsiyet perspektifinden pandemide kadın sağlığına bakış üzerine görüşlerini aktardı. Kadın sağlığının bir sonuç olduğunu belirterek sunumuna başlayan Doç. Dr. Erbaydar, ülke ve dünya politikaları, ülke ve dünya ekonomik düzeni, eğitim, küreselleşme, kentleşme, yoksulluk, eşitsizlik, kültür gibi çok sayıda faktörün kadın sağlığını etkilediğini belirtti. Pandemi tedbirleri ve toplumsal cinsiyete duyarlı olma düzeyi ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Erbaydar, tüm dünyada pandemi ile birlikte ev içi şiddetin arttığını ifade etti. Etkinlik sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, çok yönlü ve sayısal verileri içeren sunumları nedeniyle Doç. Dr. Nuket Paksoy Erbaydar’a teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL