Papandreu’dan Zirve öncesi önemli açıklama!

Yunanistan’ın eski Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu, katılacağı “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” ana temalı Kartepe Zirvesi 2018 öncesi önemli açıklamalar yaptı. Göçmen sorununa, Suriye’de yaşanılan iç savaş sonrası gelişen olaylardan sonra farkına..

Papandreu’dan Zirve öncesi önemli açıklama!

Yunanistan’ın eski Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu, katılacağı “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” ana temalı Kartepe Zirvesi 2018 öncesi önemli açıklamalar yaptı. Göçmen sorununa, Suriye’de yaşanılan iç savaş sonrası gelişen olaylardan sonra farkına vardıklarını belirten Yorgos Papandreu, “Göçmen krizi bir dünya sorunu haline geldi. Hepimiz oturup ne gibi önlemler alınması gerektiğini konuşmalıyız” dedi.

 BU DRAMIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI

Yunanistan’ın eski Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu, 26-28 Ekim’de Kartepe Zirvesi’nde Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde Sabah’a konuştu. Papandreu” Avrupa’nın gündemine oturan göçmen sorununa bakışınız nedir? Bu dramın önüne geçilmesi için neler yapılmalı? Biz, göçmenlerin sorununa Suriye ile farkına vardık. Ancak bu kriz, aslında bir dünya sorunu haline geldi. Hepimiz oturup ne gibi önlemler alınması gerektiğini konuşmalıyız” dedi.

KARTEPE’DE SEMPOZYUMA KATILACAK

Kocaeli’de 3 gün sürecek Kartepe Zirvesi’ne de katılacağını dile getiren Yunanistan’ın eski Başbakanı Papandreu, “Amacımız, göçmenlerin dramına karşı ortak cephe almak. Bu sorunda Batı’nın da büyük sorumluluğunu anlatmak. Göçmenlerin ilk akın ettiği Türkiye ile Yunanistan arasında işbirliğini sağlamak ve bunu Avrupa’ya yaymak olmalı” şeklinde konuştu. Kartepe’de düzenlenecek mülteci sorunları ile ilgili sempozyuma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte katılacak olan Papandreu, aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal’in Başkanlığı görevini yürütüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL