Parklarda yenilebilir peyzaj çalışmaları başlayacak

İzmit’in parklarında çocuklar oyun oynarken dalından meyve yiyecek   Üreten belediye vizyonuyla kendi öz kaynaklarını kullanarak hem tasarruf edip hem de dışarıya bağımlılığı azaltan İzmit Belediyesi, Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde dayanıklı bitkilerin..

Parklarda yenilebilir peyzaj çalışmaları başlayacak

İzmit’in parklarında çocuklar oyun oynarken dalından meyve yiyecek

 

Üreten belediye vizyonuyla kendi öz kaynaklarını kullanarak hem tasarruf edip hem de dışarıya bağımlılığı azaltan İzmit Belediyesi, Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde dayanıklı bitkilerin yanında gıda özelliği bulunan süs bitkilerinin ekimini de yaparak parklarda yenilebilir peyzaj çalışmalarına başlayacak

 

İzmit’in çevre ve peyzaj düzenlemelerinde kendi ürettiği bitkileri kullanarak dışarıya olan bağımlılığını azaltan ve israfı önleyen İzmit Belediyesi, Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde çalışmalara başladı. Yenilebilir peyzaj uygulaması konusunda çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, park ve peyzaj çalışmalarında dayanıklı bitki türlerinin kullanımı ve kentin parklarına gıda özelliği bulunan süs bitkileri ve meyve ağaçlarının dikimini gerçekleştirecek.

 

İSRAF ÖNLENİYOR

 

Kendi öz kaynaklarıyla dışarıya bağımlı olmadan Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde üretim gerçekleştiren İzmit Belediyesi, kenti hem güzelleştirirken hem de israfı önlüyor. Sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda tasarlanan İzmit Ekolojik Yaşam Bahçesi, mevsimlik geçici çiçek yerine dayanıklı bitkileri ve çeşitli meyve ağaçlarını park ve peyzajlarda kullanmaya başlayacak.

SERA BÜYÜYECEK

 

Hali hazırda Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde 400 bin adet mevsimlik çiçek olarak hercai menekşe, 2750 adet taflan ve sukulent üretimi yapan İzmit Belediyesi, bunların yanı sıra kuraklığa dayanıklı çalı grubu bitkilerinin de üretimini yapıyor. İzmit Belediyesi, serayı büyüterek daha çok bitki ve çeşitli meyve ağacı üretmeyi hedefliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL