Genel Güncel Magazin Manşetler

PARLAYAN YILDIZ ‘KARTEPE’

YEŞİL-BEYAZIN ADRESİ KARTEPE KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ÜZÜLMEZ; “KOCAELİ’YE 2016 YILINDA 571 BİN TURİST GELDİ. BU TURİSTLERİN 286 BİNİ KARTEPEMİZİ TERCİH ETMİŞTİR” Kocaeli’nin Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi’ni gören yeşil..

PARLAYAN YILDIZ ‘KARTEPE’

YEŞİL-BEYAZIN ADRESİ KARTEPE

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ÜZÜLMEZ; “KOCAELİ’YE 2016 YILINDA 571 BİN TURİST GELDİ. BU TURİSTLERİN 286 BİNİ KARTEPEMİZİ TERCİH ETMİŞTİR”

Kocaeli’nin Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi’ni gören yeşil ve beyazın farklı tonlarını barındıran ilçesi Kartepe, spor çeşitliliğine imkan tanıyan coğrafi özellikleri ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. Yılbaşı tatilinin bu yıl 3 gün olması, geçen yıla göre tatilci sayısını ikiye katladı. Kayak merkezleri arasında Kartepe tatilcilerin büyük ilgisini görüyor.

Her mevsim farklı güzelliğe bürünen yüzlerce çeşit ağaçla kaplı Kartepe’de, Kar Kayağı, Su Kayağı, Off –Road, Jeep Safari,          Trekking, Enduro, ATV Safari, Motocros, Oryantring, Olta Balıkçılığı, Yamaç Paraşütü, Dağ Bisikleti, Tırmanma Ralli Yarışları, Kampçılık (Dağcılık), Krros (Atletizim), Paintball, Fotograf Safari, İzcilik, Zipline sporları yapılabiliyor.

KARTEPE DEVLER LİGİNDE

Alabalığı, dereleri ve tatlı su kaynaklarıyla tanınan Kartepe, yöresel lezzetleriyle de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Yılbaşı tatilinin bu yıl 3 gün olması, geçen yıla göre tatilci sayısını ikiye katladı. İlimizin tek kayak merkezi olan Kartepe; Uludağ başta olmak üzere İsviçre – Verbıer, Pamporovo, Smolyan – Bulgaristan, Erciyes, Palandöken, Cortına D’ampezzo – İtalya, Stowe, Vermont – ABD, Chamonıx, Mont – Blanc, Haute – Savoıe – Fransa, Tremblant Dağı, Quebec – Kanada gibi devlerle yarışıyor.

KAYAK TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR

Kayak sezonunun açılması ile birlikte Kartepe pistleri dolup taşıyor. İdeal kar kalınlığına ulaşıldığında ve özellikle sömestr tatillerinde otellerde yer bulmak imkânsızlaşıyor. Kış sporlarının tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler bölgeye akın ediyor. Kartepe pistleri kış sporlarına elverişli yapısıyla her yaştan kayak tutkunlarını ağırlıyor.

MUHTEŞEM MANZARA

Kartepe’de 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişiyor. Kuzeybatı yönünden esen ve yoğun yağış getiren Karayel sayesinde Kartepe’nin 1100 metre üstündeki yerlere yoğun kar yağışı ulaşıyor. Bursa, Ankara ve İstanbul üçgeninde yer alan Kartepe’ye çok rahat kayak merkezine ulaşabilirsiniz. 17 kilometre Kartepe pisti zirve yolculuğu yaparak muhteşem manzaraların kendilerine eşlik etmesini sağlayabilirler.

“4 MEVSİM TURİZM HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe, sanayi kenti Kocaeli’nin bir ilçesi olmasına rağmen sahip olduğu doğal güzellikleri dolayısıyla daha çok turizm ile öne çıkmaktadır. Kartepe’de turizm hareketliliği 4 mevsim boyunca yaşanmaktadır. Kartepe’nin en önemli kimliği turizm. Kartepe hem yaz hem de kış turizmi için elverişli. Özellikle ilçeye adını veren Kartepemizde bütün kış sporları yapılabiliyor. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden hem kış sporlarını yapabilmek hem de doğal güzellikleri görmek için çok sayıda turist ilçemize akın ediyor. Teleferik ve diğer yatırımlarla birlikte 2018 ve sonrasında Kartepemize çok daha popüler bir turizm cazibe merkezi konumuna gelecektir” ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ İSTEĞE

Kartepe’nin kış turizmi ile öne çıkmasına rağmen yaz turizmi açısından daha avantajlı olduğuna belirten Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, “İlçemiz doğa sporlarıyla alakalı trekking, foto safari, yamaç paraşütü, su kayağı, binicilik, motor sporları, yelken ve kano, kuş gözlemciliği gibi her türlü imkanı sunuyor. Ailenizle güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız Kartepe her türlü isteğe cevap vermektedir” şeklinde konuştu.

286 BİN TURİST

Kartepemizde tesis sayısı hızla artmaktadır diyen Başkan Üzülmez “Şu anda 1 adet 5 yıldızlı, 5 adet 4 yıldızlı, 6 adet 3 yıldızlı otel ve çok sayıda pansiyon var. Bunların yanında çok sayıda zincir, marka otel inşaatı da devam ediyor. Kocaeli’ye 2016 yılında 571 bin turist geldi. Bu turistlerin 286 bini Kartepemize gelmiştir. Bu sayı da günübirlikçileri de eklediğimiz zaman Kartepe’nin günlük nüfusu 600 bine kadar çıkabiliyor. Araplar, ilçeye gelen yabancı turistlerin yüzde 90’ını oluşturuyor. Ülke olarak baktığımızda Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirliklerinden hatırı sayılır sayıda turist geliyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL