Genel Güncel Manşetler Politika

“Parti olarak teşkilatlarımızı sanal ortama taşıdık”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemlerinde yapılacak kampanya çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda..

“Parti olarak teşkilatlarımızı sanal ortama taşıdık”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemlerinde yapılacak kampanya çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eskiden beri yerleşmiş, cadde ve sokakların afiş ve pankartlarla doldurulduğu seçim kampanyası anlayışını değiştirmeye yönelik düzenlemelere riayet edilmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzının uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak devam ettiğini söyledi.  Kitle iletişim imkânlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz kampanya anlayışının mazur görülebileceğini ancak günümüzde artık buna ihtiyaç olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarz bir kampanya anlayışını artık çok ilkel bulduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Gerek açık hava reklamcılığı, gerek yazılı ve görsel medya, gerek internet mecrası, partilere ve adaylara çok geniş iletişim imkânları sunuyor. Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hâle geldi. AK Parti olarak, 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece ve sadece parti teşkilatlarının olduğu yerde ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afişlerimiz, bayraklarımız asılabilir, ama bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımızı bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyecek ve belirlenen saatler dışında da asla otobüs dolaştırmayacak.”

Bu sayede partilere ve adaylara her yönüyle büyük maddi ve manevi maliyet getiren, şehirleri plastiğe ve kâğıda boğan önemli bir israf kaleminden kurtulmuş olunacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tasarruf diyoruz ya, tasarrufu sadece devlette, kamuoyuna aramayalım, işte burada da tasarruf, bunu yapmamız lazım. Ve çevreci bir parti olarak bu hassasiyeti gösterme kararını aldık ve bunun uygulamasını da yapacağız” dedi.

“PARTİ OLARAK TEŞKİLATLARIMIZI SANAL ORTAMA TAŞIDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin her konuda olduğu gibi siyasettin dijital boyutunda da öncü konumunda olduğunu vurgulayarak bu konuda yapılan çalışmaları şöyle aktardı: “Parti olarak teşkilatlarımızı sanal ortama taşıdık. AK Partinin 1,5 milyon teşkilat mensubu Genel Merkezimizde oluşturduğumuz sanal teşkilat dünyasında birbirleriyle haberleşebiliyor, veri alış verişi yapabiliyor, ortak söylem üretebiliyor. Artık 5 milyara yakın insanın internete erişiminin bulunduğu, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan 3,7 milyar sosyal medya kullanıcısının olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizde de aktif sosyal medya kullanıcılarının sayısı 51 milyonu bulmuş durumda. Böyle bir ortamda bizim kendimizi konvansiyonel propaganda yöntemleriyle sınırlamamız, AK Parti’nin o devrimci, yenilikçi lider ruhuna yakışmaz. Madem sosyal medya algıları gerçeklerin önüne geçirilebiliyor, öyleyse bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak kendimizi en doğru şekilde anlatmamız gerekiyor ve bunu da yapacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL