“Performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu şubat ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi  T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, şubat ayında da..

“Performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu şubat ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

 T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, şubat ayında da ihracatın en yüksek şubat ayı gerçekleşmesi olduğunu belirterek, “Şubat ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.61 artışla 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu ihracat rakamının şubat ayları içerisinde en yüksek seviye olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Aynı zamanda ocak ayının da yüzde 6.42 üzerinde. Pandemi koşulları belirsizlikleri, Suudi Arabistan ambargosu, ihracatçılarımızın konteyner bulma ve ihracat taşımalarında yaşadıkları sıkıntılara rağmen tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamı yakalandı. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz. Önümüzdeki aylarda da bu performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Zeytinoğlu, şubat ayında en fazla ihracat yaptığımız beş ülkenin tamamında ihracat artışı yaşandığını söyleyerek, “Almanya’ya ihracatımızda yüzde 11.8, İngiltere’ye yüzde 13, ABD’ye yüzde 23.9, İtalya’ya yüzde 10 ve Fransa’ya yüzde 18.1 artış oldu.” dedi.

 Şubat ayı ithalatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Şubat ayında ithalat yüzde 9.8 artarak 19 milyar 372 milyon dolar olarak gerçekleşti. Alt kalemlerine baktığımızda yatırım (sermaye) malları ithalatındaki artış dikkat çekiyor. Bu kalemde yüzde 21.2’lik artış var. Yatırımlara yönelik kalemlerdeki artışları olumlu değerlendiriyoruz.  Hammadde (aramallar) ithalatının yüzde 8.3, tüketim malları ithalatında da yüzde 7.4’lük artış olduğunu görüyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL