Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"Performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz" | Kocaelide Bugün

“Performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi   T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ocak ayında..

“Performansın artarak devam etmesini temenni ediyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

 

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.46 artışla 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu ihracat rakamının en yüksek ocak ayı seviyesi olduğunu memnuniyetle görüyoruz.  Küresel ekonomide devam eden belirsizlik, lojistik maliyetlerdeki artışlar, Covid-19 mutasyon önlemleriyle yaşanan aksaklıklara rağmen gerçekleştirdiğimiz bu ihracat seviyesini olumlu karşılıyoruz. 2021 yılına iyi bir başlangıç yapan ihracat performansımızın önümüzdeki aylarda da artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu, en fazla ihracat yaptığımız beş ülkeden, Almanya’ya ihracatın yüzde 3.1, ABD’ye yüzde 25.3 ve Fransa’ya yüzde 12.5 artarken, İngiltere’ye yüzde 6.1 ve İtalya’ya ihracatın yüzde 2.2 azaldığını söyledi.

 

Ocak ayı ithalatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Ocak ayında ithalat yüzde 5.63 gerileyerek 18 milyar 123 milyon dolar olarak gerçekleşti. Alt kalemlerine baktığımızda yatırım (sermaye) malları ithalatının yüzde 9.5 artarken, hammadde (aramallar) ithalatının yüzde 7.7, tüketim malları ithalatının yüzde 2.8 azaldığını görüyoruz. Yatırım malları ithalatındaki artış ve tüketim malları ithalatındaki azalışı olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.

 

İhracatın artması ve ithalatın gerilemesiyle ocak ayı dış ticaret açığının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31.9 azaldığını belirten Zeytinoğlu, dış ticaret açığındaki bu gerilemenin cari açık açısından önemli olduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL