Güncel Manşetler

Pet Shop eğitimleri tamamlandı

KBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından istihdam artışına yönelik gerçekleştirilen Pet Shop eğitimleri tamamlandı. İki gün süren eğitimler neticesinde 32 kursiyer sertifika almaya ve dilerlerse pet shop açabilmeye..

Pet Shop eğitimleri tamamlandı

KBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından istihdam artışına yönelik gerçekleştirilen Pet Shop eğitimleri tamamlandı. İki gün süren eğitimler neticesinde 32 kursiyer sertifika almaya ve dilerlerse pet shop açabilmeye hak kazandı. Sertifika törenine Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal da katıldı.

YÖNETMELİĞE UYGUN EĞİTİMLER

Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına yönelik Uygulama yönetmeliğine uygun olarak gerçekleşti. Eğitimler Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Hüseyin Cihan tarafından gerçekleştirildi.

KORUYUCU HEKİMLİK, BARINDIRMA KOŞULLARI…

Sertifikalar, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Yönelik Avrupa Sözleşmesi ve Cites Sözleşmesine uygun olarak yapılan eğitimler neticesinde katılımcılara verildi.  Eğitimler kapsamında kedi ve köpeklerin pet shoplarda geçici barındırma koşulları, koruyucu hekimlik, akvaryum balıkları, sürüngenler, egzotik kuşlar ve memeli hayvanların bakımlarına yönelik konular aktarıldı.

VATANDAŞLARI UYARALIM

Eğitimler sonrası gerçekleştirilen sertifika programında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal ‘’ Eğitimlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu eğitimler istihdamı arttırmak için de büyük bir önem arz ediyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak buna katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Sertifikalarınızın hayırlı olmasını ve işlerinizin rast gitmesini diliyorum. Ayrıca pet shoplarda vatandaşlara evcil hayvan verirken onları sokağa atmamaları konusunda uyarmanızı, eğer böyle bir zorunluluk oluşursa geçici bakımevine getirmelerini tavsiye etmenizi istiyorum‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL