Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Pişmaniye Ustası olacaklar” kilitlendi Pişmaniye Ustası olacaklar | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Pişmaniye Ustası olacaklar

İstihdam seferberliğine verdiği katkı ile adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yine ilkleri başarmaya devam ediyor. KO-MEK, Kocaeli’nden dünyaya açılan ve kentimizin marka değeri olan..

Pişmaniye Ustası olacaklar

İstihdam seferberliğine verdiği katkı ile adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yine ilkleri başarmaya devam ediyor. KO-MEK, Kocaeli’nden dünyaya açılan ve kentimizin marka değeri olan pişmaniye yapımında yetişmiş elaman ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı.

KOCAELİ’NİN MARKA YÜZÜ PİŞMANİYE

Kocaeli’nde geçmişten günümüze kadar devam eden önemli mesleklerden olan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok sofrayı süsleyerek damak tadını şenlendiren pişmaniye yapımında son günlerde yaşanan elaman açığını kapatmak için çalışmalar yürüten KO-MEK bir ilki başararak pişmaniye yapımı branşında kurslar açmak için çalışmalarını tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda gerekli işlemleri tamamlayan KO-MEK sonunda Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek Kocaeli’nin marka yüzü olan Pişmaniye Yapımı modülünü eğitim sistemine onaylatmış oldu.

KO-MEK YİNE BİR İLKİ BAŞARDI

Yiyecek içecek hizmetleri alanında görev yapan usta öğreticileri hizmet içi eğitime KO-MEK, Pişmaniye üretim tesislerinde eğitim verdi. yeni dönemde bu alanda kursiyerlerini bekleyen KO-MEK, Pişmaniye yapımındaki istihdam açığını kapatmak için çalışmalarına başladı. 12 ilçede 44 kurs merkezinde başvuruların alınacağı Pişmaniye Yapımı branşında eğitimlerin yeni dönem ile birlikte başlaması planlanıyor. Yeni eğitim öğretim sezonu ile alakalı vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK, gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek. KO-MEK’ e kayıt yaptırmak isteyen 16 yaş ve üzeri vatandaşların bizzat kurs merkezlerine başvurarak ya da www.komek.org adresinden kayıt yaptırabilir. İsteyen vatandaşlar KO-MEK ile ilgili aaliyetleriwww.kocaeli.bel.tr ve www.komek.org internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.

KO-MEK İLE KENDİNİZE DEĞER KATIN

Büyük istihdam seferberliğine katkı vermeye devam eden KO-MEK geçtiğimiz dönem ilk kez Havuz Suyu Operatörlüğü ve Forklift kursu açarak toplamda 100 kursiyere eğitim vererek iş sahibi olmalarını sağladı. yeni dönemde başta Pişmaniye Yapımı olmak üzere Asansör Sistemleri Bakımı- Onarımı Elamanı, Servis Elamanı, Fiber Optik, Doğalgaz İç Tesisatçısı,  Sıhhi Tesisat, Forklift Eğitimi, Basınçlı Sulama Sistemleri ve Kaynakçılık branşlarında kurslar açarak büyük istihdam seferberliğine vermiş olduğu desteği sürdürmeye devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL