“Proje, Genç Yetenekleri Ortaya Çıkaracak”

KOÜ Öğrencileri, Arçelik Prep Projesi’ne Katılıyor Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden on beş öğrenci, Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir ürünü olan Arçelik Prep Projesi’ne kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan proje..

“Proje, Genç Yetenekleri Ortaya Çıkaracak”

KOÜ Öğrencileri, Arçelik Prep Projesi’ne Katılıyor

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden on beş öğrenci, Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir ürünü olan Arçelik Prep Projesi’ne kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan proje de ise toplam 25 öğrenci yer alıyor.

Arçelik Perakende TV’den canlı yayınlanan lansmana KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, firma temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Proje, Genç Yetenekleri Ortaya Çıkaracak

İstihdam odaklı uzaktan Ar-Ge çalışmalarına başlayan Arçelik, Kocaeli Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi ile işbirliği yaparak yazılım alanında okuyan öğrencilere yönelik bir projeyi hayata geçirdi. Prep adı verilen projede görev alan öğrenciler hem üniversite eğitimlerine devam edecekler hem de Arçelik’teki yazılım projelerine uzaktan katılım sağlayacaklar. Arçelik, Prep projesi ile Türkiye’deki yazılım sektörünü desteklemek, üniversitelerimizdeki genç yetenekleri ortaya çıkarmak, ülkemiz ekonomisine ve üretimine katkıda bulunmaları konusunda onlara öncü olmayı amaçlıyor.

“Üniversite-Sanayi İşbirliğine Aralıksız Devam Ediyoruz”

Prep projesi lansmanında konuşan KOÜ Prof. Dr. Sadettin Hülagü, pandemi dönemiyle geçirdiğimiz zor zamanlarda böylesine önemli bir projeyi çok önemsediklerini belirterek, “Kocaeli Üniversitesi olarak yönetime geldiğimiz günden beri üniversite ile sanayinin işbirliğini birincil hedeflerimiz arasına koyan bir politika izledik ve izlemeye de devam ediyoruz. Bu çerçevede de ülkemizin en önemli sanayi kuruluşları ile karşılıklı verebileceğimiz destekleri aralıksız devam ettirmeye özen gösterdik. Bugün Arçelik A.Ş ile yaptığımız değerli birliktelik, temelde öğrencilerimizin uluslararası ölçekte ülkemizin gururu olan kuruluşlardan birinin üretim sürecine katılmasını sağlayacağı gibi bölümümüzün teknolojik gelişmelere entegre olmasına da aracılık edecek.” dedi.

“KOÜ Mühendislik Fakültesi Türkiye’de Önemli Bir Yere Sahip”

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olmasıyla birlikte, Bilgisayar Mühendisliği alanının konjonktür açısından ayrı bir yerde olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Bugün geldiğimiz noktada yazılım ve donanıma yönelik faaliyetler en az ağır sanayii kadar katma değere katkıda bulunmakta hatta çoğu zaman geçmektedir. Ülkemizin önüne koymuş olduğu hedefler dünya sınırlarını aşma noktasına gelmişken, bu hedeflere destek olacak yerli ve milli üretimi ön plana çıkartmak, bu hamleyi kendi üretimimiz yazılımlarla desteklemek, daha ileriye taşıyarak kendi donanımımızı üretmek nihai hedef olmalıdır. Kuantum bilgisayarlarının aktif hale getirildiği, yapay zeka çalışmalarının bir üst noktaya taşındığı, bilgisayar öğrenmesi ve kullanıcı içerikli teknoloji çağına geçildiği bir dönemde gerçekleştirilen iş birliğinin bizleri çok daha iyi noktalara taşıyacağına yürekten inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Araştırma Üniversitesi Yolunda Önemli Adım

Kocaeli Üniversitesi’nin hedeflerinden bir tanesinin araştırmada öncü üniversitelerinden biri olmak olduğunu ifade eden Rektör Hülagü,  “Bu tür iş birliklerini Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversiteleri arasında girmesi hedefi için önemli bir aşama olarak görüyor ve çok değer veriyoruz. Öğrencilerimizin sanayide istihdama yönelik gerçekleştireceği uzun dönemli stajlar, yarı zamanlı çalışma imkanları ve bu çalışmalarla üniversitemize kazandıracağımız araştırma imkanları gelecek günlere daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır.” dedi. Prep projesi lansmanına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, projenin hem amacı hem de kapsamını değerlendirdiği de büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, projede emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Lansman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar’ın da projeye yönelik fikirlerini paylaşmaları ile birlikte sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL