Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

Rumeli ve Balkan Buluşması istişare toplantısı yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun himayelerinde bu yıl 3. sü düzenlenen Rumeli ve Balkan Buluşması istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu,Zeki Aygün,  Mehmet..

Rumeli ve Balkan Buluşması istişare toplantısı yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun himayelerinde bu yıl 3. sü düzenlenen Rumeli ve Balkan Buluşması istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu,Zeki Aygün,  Mehmet Akif Yılmaz ve  Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve 32 dernek başkanı katıldı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Danışmanı ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Başkanı Taner Mustafaoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Zeki Aygün ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun konuşmalarının ardından Vali Aksoy  konuştu.
 Başbakan yardımcısı Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmalarında;“Amacımız; Türkiye’nin sadece 780 bin kilometrekarelik bir kara parçası olmadığını, Kafkaslardan Kuzey Afrika çöllerine kadar yayılmış ve oralarda yaşayan kardeşlerimize bir selam göndermektir. Nerede doğarsa doğsun soydaşlarımız altına sığındığı Ay Yıldızlı Bayrağı her zaman mukaddesatı olarak gördü. Türkiye büyüdü, dönüştü ve gelişti. Milletimizin kendine olan güvensizlik sorununu aştık. Türkiye’den bir ses bekleyen kardeşlerimiz artık eskisi gibi yalnız değiller. Bizler her daim bu bölgelerde varlık göstermeye devam edeceğiz. Sadece Balkanlarda ve Kafkaslarda değil Afrika’da ve sahil bölgelerinde bizlerin gitmesine ihtiyaç duyan çok fazla kişi var. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) esasen bir Kalkınma Yardım Kuruluşu olarak 1992 yılında kurulmuş bir Ajanstır. Kuruluş amacı Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla özellikle o bölgedeki Türki Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kazandıktan sonra kurumsal yapılarına katkı sunmak üzere kurulmuştur.  Bundan 15 yıl önce TİKA farklı bir vizyona kavuştu. Sadece belli bir bölgeye değil dünyanın şuanda 58 ülkesinde 20 bin projeyi gerçekleştirdi. Her yıl 2 bin projeyi de geliştirmeye devam ediyor. Türkiye büyüyüp geliştikçe bütün coğrafyanın umudu haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız 65 yıl sonra Batı Trakya’ya giden ilk Cumhurbaşkanı oldu.
“HİÇ KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK. ÇÜNKÜ BİZ MAZLUM VE MAĞDURUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”
Türkiye’nin daha fazla büyüyüp, güçlenmesi lazım. Bunun içinde birlik ve beraberliğimizi en üst seviyelere taşımamız lazım. Türkiye dünyanın en güçlü ekonomilerinden biridir. Türkiye’nin ihtiyaç duyması halinde buraya gelerek canını verecek birçok soydaşımız var. 15 Temmuz gecesi Balkan coğrafyasından gelmek isteyen birçok kardeşimiz vardı. Türkiye büyük bir umut haline gelmiştir. Biz güçlü olursak ümmet güçlü olur. Biz çalışarak büyüyoruz. Soydaşlarımızın sıkıntılarını dinledik. Bir süredir güzel işler oluyor. Oradaki hastaları ülkemizi getiriyoruz ve tedavilerini sağlıyoruz. Hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Çünkü biz mazlum ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL