Genel Güncel Politika Surmanset

Saadetli Kadınlarda Gündem ‘Kadın’

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Mart Ayı İl Divan Toplantısını İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirdi. İl Başkanı Reyhan Şengün’ün açılış konuşmasının ardından..

Saadetli Kadınlarda Gündem ‘Kadın’

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Mart Ayı İl Divan Toplantısını İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirdi. İl Başkanı Reyhan Şengün’ün açılış konuşmasının ardından toplantıya siyasi gündemi değerlendirmek üzere Araştırmacı-Yazar Rasim Kökmen katıldı.

İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün farklı gündem maddelerini değerlendirdiği konuşmasında, ‘Kadın’ konusunun üzerinde durdu.

“Her ay için bir tema belirleyen Saadet Partisi Kadın Kollarımız, Mart ayında “Kadın” konusunu işliyor. Hazırlanan konseptimizde yer alan Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun dilinden “Hayat sizinle güzel” ifadesi il genelinde geniş yankı buldu.

Kendi çalışmalarımız dışında bu vesileyle düzenlenen davetlere de katılıyoruz. Bütün siyasi partilerin, STK’ların da aktif olduğu bu gündem vesilesiyle iktidar partisine mensup bir milletvekilinin “Kadın cinayetlerinin bu kadar gündemde olmasının sebebi, son 16 yılda konuşuluyor olması” açıklamalarını üzülerek okudum. Ondan önce konuşulmuyormuş.
İktidar partisinin bir milletvekili, partisini her şart altında haklı göstermek için bu açıklamayı yapabiliyor. Peki soruyoruz. Emniyet, TUİK, Adli istatistik, Bakanlık vb. kurumlar verilerini mahalle dedikodularından mı topluyor?!

Bir iktidar partisinin milletvekilinin bu açıklaması sorumsuzluğun itirafıdır.

Açıklanan verilere göre kadına yönelik her türlü istismar ve şiddet bir yana sadece cinayetlerin ortalama %1400 arttığı ifade ediliyor.
Burada, bizim yaratılış gerçeğimize uygun bir sorumluluk bilinciyle yaptığımız çalışmaların önemi ortaya çıkmaktadır.

Kadın, nüfusun yarısına yakınını oluşturur.
Yani kadın toplumun yarısıdır, diğer yarısının da annesidir.
Anneye ulaşmak, aileye ulaşmaktır.
Bizim kadın kolları olarak maksadımız, farkımız, insana dair politika üretiyor olmamızdır. Biz, kadın politikası üreten bir kadın kolları teşkilatı değiliz.
Kadına dair, erkeğe dair mesele yoktur. İnsana dair mesele vardır.
İnsana dair meselelerin kadına ulaştırılmasının yoludur kadın kollarımız..
Bizler de kendimizi buna memur gören kişileriz.
Çalışmalarımızı bu idrakle yapıyoruz.”

İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün’ün açılış konuşmasının ardından Araştırmacı-Yazar Rasim Kökmen, 2.İttihat Terakkinin İtirafları, Kuranın Güncellenmesi, Ortadoğu Ve NATO, Ekonomik Durum, İttifak Konusu, Kudüs, Kadınlar Günü gündem konularında eğitim verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL