“Sadece ama sadece sendikacılık yapmaya devam edeceğiz”

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık “ Müfterilere, küfürbazlara, sendikacılığı ayağa düşürenlere inat çalışmaya, kazanım üretmeye devam edeceğiz”                     ..

“Sadece ama sadece sendikacılık yapmaya devam edeceğiz”

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık “ Müfterilere, küfürbazlara, sendikacılığı ayağa düşürenlere inat çalışmaya, kazanım üretmeye devam edeceğiz”                                                            

 Yalanın, iftiranın, hakaretin ve küfürün, etkisiz ve yetkisiz sendikamsı yapıların yöneticileri tarafından yegâne söylem hâline getirildiği, sendikacılığın ayağa düşürüldüğü utanç dolu bir dönemde yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki, sosyal medyanın esir aldığı zihinlerde yalan ve iftira siyasetinin revaç bulduğunu gören hazımsız müfteriler üzerimize yeni bir çamur, yeni bir iftira atmasın.

Siyasi iktidara kur yapmaktan ve yetkili sendikaya iftira atmaktan sendikacılığa vakit ayıramayan, daha doğrusu çamur atmayı, kara çalmayı sendikacılık sanan bir yapının Kocaeli’deki yöneticisi, üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının hakları için sarfettiğimiz değerli zamanımızdan çalarak, bizi yine bir iftiraya cevap vermeye, yine bir pespayeliği ifşa etmeye, yine bir seviyesizliği doğrultmaya mecbur bırakmıştır.

Kendi yalanlarına kendi inanıp bir de bunun üzerine açıklama kaleme alacak kadar sığ bir zihniyet, bir eğitimcinin ilçe millî eğitim müdürü olarak atanmasına karşı çıkıyor. Gerekçe ise sendikamız üyesi ve yöneticisi olması.

Hukuka ve kanuna uygun olan bir atamaya karşı çıkmaları, bir sendikacının ilçe millî eğitim müdürü olması mı yoksa bir Eğitim-Bir-Sen’li nin müdür olması mı? Hazımsızlıklarının ve rahatsızlıklarının nedenini sendika üye sayılarından rahatlıkla görebildiğimiz bu müfteri takımı, bakanların makam arabalarının bagajlarında sendika üyelik formlarıyla dolaştıkları günleri çok çabuk unutmuş olacak ki bugün utanmadan liyakat ve ehliyet sözlerini ağızlarına alabiliyorlar.

Nedir sizleri rahatsız eden? Karşı çıktığınız atamalardan bir tekinde bile eğitim ve öğretim hassasiyetiniz yok! Karşı çıktığınız tek bir atamada bile ‘bu insan bu makam için gerekli eğitim ve tecrübeye sahip değildir” diyemiyorsunuz. Çünkü bu yönde zerre kadar kaygınız yok. Çünkü derdiniz, ülkenin eğitim sistemi, öğrenciler, eğitim çalışanları, öğretmenler değil. Derdiniz, siyasal iktidara yamanmakla muhalif sendikacı gibi görünmek arasındaki tutarsızlıktan kaynaklı travmayla baş edebilmek.

Geçmişte darbecilere ev sahipliği yapanların, darbeci zihniyetten aldığı talimatlarla sokakları ısıtmaya çalışanların, 17/25 Aralık’ta FETÖ payandası sendikayla önlük giyip kol kola girenlerin, milletin ihtiyacının olduğu hiçbir dönemde milletin aradığı adreste hiçbir zaman bulunmayanların, devletin adını kullanarak makam gasb etmeye çalışmaları, bozuk sicillerinin bir tezahürüdür. Siyasi partilere karşı karnı yumuşak olanların, sendikalara ve eğitimcilere karşı kabadayılık yapması sirkteki cambazlıktır. Başlarının bağlı olduğu yerden talimat aldıklarında sus pus olduklarını, ne için kime boyun eğdiklerini bütün eğitim çalışanları biliyor. Dünü herkesçe malum olan bir yapının kabadayılık gösterileri, kendi acizlikleri, içinde boğuldukları kinleri, içinden çıkamadıkları kendi karanlıklarıdır.

Kendi konfederasyonlarının eski genel başkanının ağzından bir siyasi partiyle ilişkilerini “baba-oğul” olarak lanse etmekten geri kalmayanların, kendi karanlık zihinlerinde kurdukları örgütler, komplolar, ilişki ağları, yalanlar ve hezeyanlar üzerinden sırf sendikamız yöneticisi olduğu için, başarılı bir eğitimcinin ilçe millî eğitim müdürü olarak atanmasına karşı çirkefliklerine, yaygaralarına ve feveranlarına aldırmıyoruz, aldırmayacağız.

Müfterilere, hakaret ve küfürden başka söz bilmeyenlere, sendikacılığı ayağa düşürenlere inat, eğitimcilerin ve çalışanların yanında olmaya, sadece ama sadece sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.

Sayın basın mensuplaları, değerli eğitim çalışanları bu sendikamsı yapı, yıllarca bu ülkede yetkili sendika oldu. Bu dönemde hiçbir kazanım elde edemediler. Keşke sendikacılık yapsalarda ortaya koyamadıkları sendikacılığı anlatsalar. Bu yapı , eğitim çalışanlarına hakaret etmek, tehdit etmek muhbirlik yapmak, makamları basmak yerine sendikacılık yapmaya davet ediyorum.

Biz biliyoruz ki bu sendikanın içinde bulunan kıymetli eğitim çalışlanlarıda en az bizim kadar bu mafya vari hareketlerine karşı tepki içindedirler.

Buradan eğitim camiamıza sesleniyorum ; diyorum ki her fırsatta eğitim camiyasına sendikal duruşlarından dolayı hakaret eden bu sendikamsı yapıdan desteklerini çekmeye, istifa etmeye çağırıyorum. Bu yapıya en güzel cevap sizlerin tepkisi olacaktır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL