“Sağlık Bakanlığının yok sayması kabul edilemez”

               ASM’lerde Aşı Yapan Sağlık Çalışanları Yok Sayılamaz Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Ali Kahya Aile Sağlığı..

“Sağlık Bakanlığının yok sayması kabul edilemez”

               ASM’lerde Aşı Yapan Sağlık Çalışanları Yok Sayılamaz

Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Ali Kahya Aile Sağlığı Merkezinde görev yapa Kocaeli Aile Hekimleri Dernek Başkanı, Türk Sağlık Sen Kocaeli Aile Hekimleri Komisyon Başkanı Aile Hekimi Recep Pehlivanı görevinin başında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Şube Başkanı Çeker; “Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren hastanelerde  Covit  19 Pandemesinin bertaraf edilmesi amacı ile aşılama çalışmalarına katılan sağlık personelinin ek ödemelerinin artırılması için 17.06.2021 tarihinde  Sağlık Bakanı adına Kamu Hastaneleri Genel Müdürü genelge yayınlayarak aşı odalarında görev yapan sağlık çalışanlarını 4 aylık ilave ek ödeme kapsamına alınmıştır.

Yapılan düzenleme yerinde olmakla birlikte Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) aşı yapan sağlık çalışanlarının Aile Hekimleri ve Aile Sağlık Çalışanları  yok sayılmıştır.  Vatandaşımızın sağlık hizmeti almak için ilk baş vurmuş olduğu ASM de görev yapan sağlık çalışanlarını Sağlık Bakanlığının yok sayması kabul edilemez. 

Sağlık Bakanlığı bir düzenleme yaparken çalışanlar arasında ayrıma yol açacak usulleri artık bırakmalı, tüm çalışanları kapsayacak makul, adil ve eşit düzenlemeleri hayata geçirmelidir. ASM’lerde aşı yapan sağlık çalışanları içinde ivedilikle  gereği yapılmalıdır.

Ayrıca günde 1 milyonun üstünde aşı yaparak pandemideki kahramanlıklarının yanına aşılama için olağanüstü gayretlerini de ekleyen sağlık çalışanlarının hakkı verilmeli, mağduriyetlerine çözüm üretilmelidir.

Kahraman sağlık ordusunun gücüne herkes inanıyor ve güveniyor, Sağlık Bakanlığı ve Sayın Bakanımızda bu ordunun sorunlarını çözmeli, taleplerini karşılamalı ve beklentilerini gerçekleştirmelidir.

Sağlık çalışanlarının hizmetine ve hızına yetişmek çok zor ama  ASM çalışanlarının da emeği inkar edilmeyerek, yok sayılmayarak gerekli ekonomik destek için Bakanlık  gayret gösterilmelidir. “ Diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL