Sağlık çalışanlarına destek

DEVA’dan Sağlıkçılara Destek   DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak için yaptığı protestoya katılım sağlayarak destek verdi   Genel Başkanlığı’nı Ali..

Sağlık çalışanlarına destek

DEVA’dan Sağlıkçılara Destek

 

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak için yaptığı protestoya katılım sağlayarak destek verdi

 

Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanlığı sağlık çalışanlarının haklarının bakanın açıklamasına rağmen verilmemesi üzerine protesto düzenleyen sağlık çalışanlarına destek verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Sağlık Politikaları Başkanı Batuhan Aykan şu bilgileri verdi: “Görüyoruz ki, yönetim ile ilgili birçok eksikliklere vatandaşlar hizmet almaya, doktorlar ve sağlık çalışanları da özveriyle hizmet veremeye çalışıyorlar. Burada bazı eksiklikler hemen göze çarpıyor:

Sağlık mevzuatı eskidir;

Günün koşullarına uymamaktadır.

Merkezden yönetim ilkesi otoriter biçimde uygulanmaktadır.

Sağlık hizmeti veren kurumlar arasında koordinasyon sağlanamamaktadır.

Salgının başlamasıyla birlikte hizmet sektöründe en çok emek sarf edenlerin başında hekimler ve sağlık çalışanları yer alıyor. Yoğun çalışma temposuna rağmen hak ettikleri maaşları alamayan hekim ve sağlık çalışanları protesto haklarını kullanıyorlar. Aralıklı olarak iş bırakma – iş yavaşlatma eylemleriyle Sağlık Bakanlığının dikkatini çekmek istiyorlar. Biz de DEVA Partisi olarak sağlıkçılarımızın bu en doğal hakkı olan taleplerinde onlara destek veriyoruz.

Tüm yurtta, eş zamanlı olarak sendikaların da desteğiyle iş bırakma eylemleri yapıyorlar. Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda tüm partilerin oy birliği ile kabul edilirken, diğer sağlık çalışanlarının tepkisine sebep oldu.

Sosyal medyanın da gücünü kullanarak amaçlarına ulaşmaya çalışan hekim ve sağlık çalışanlarının baskısı, istediklerini alıncaya kadar devam edecek gibi görünüyor. Tüm sağlık personelini de kapsayacak şekilde torba yasanın genişletilmesi için isteklerini sıralıyorlar. Biz de onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Sosyal medyada yorum üstüne yorum yapan sağlık çalışanlarının yükselen sesi sonrası “#SağlıkçıİşBırakıyor” etiketi Twitter’da kısa sürede TT oldu. “Bizleri sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz.” , “Alkış değil, hakkımızı istiyoruz”, “Ücrette adalet istiyoruz”, “Mutfağımız yanıyor”, “Ayrıştırmayın”, “Hekim Bakanlığı yapmayın” gibi açıklamalar yapıyorlar. Son olarak, DEVA Partisi Kocaeli teşkilâtları olarak hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Emeklerinin karşılıksız kalmaması için desteğimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ

Öz Sağlık İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Dinç de, Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olduklarına vurgu yaparak taleplerini şöyle sıraladı:

“Sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Nimet-külfet dengesinde eşitlik istiyoruz. Sağlık hizmeti verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz.

Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler iş yerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın. Sağlık çalışanlarının tamamı ‘pandeminin kahramanıdır’. Ortada bir paylaşım varsa herkes hakkı olanı almalıdır. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefes gibidir, kesilince hissedersiniz.”

Bugün Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi / Umuttepe’deki eyleme biz de katıldık. Sağlığımız için her türlü fedakârlığı yapan ve yapmaya hazır olan hekim ve sağlık çalışanlarımızın yanında olduk” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL