Kısa adı ‘SAKODEF’

Federasyon çatısının yaklaşık 3 aylık süreçte bitmesi planlanıyor… Samsunlular Darıca Sırasöğütler Mahallesinde buluştu. Samsun Yakakent ve Çevre Köyleri Derneği Yönetiminin verdiği kahvaltılı toplantıya Gebze, Darıca ve diğer bölgelerdeki dernek başkan..

Kısa adı ‘SAKODEF’

Federasyon çatısının yaklaşık 3 aylık süreçte bitmesi planlanıyor…

Samsunlular Darıca Sırasöğütler Mahallesinde buluştu. Samsun Yakakent ve Çevre Köyleri Derneği Yönetiminin verdiği kahvaltılı toplantıya Gebze, Darıca ve diğer bölgelerdeki dernek başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda kısa adı, SAKODEF olacak olan Samsunlular ve Kocaeli Federasyonunun kurulması ele alındı.

Samsun Yakakent İlçesi ve Çevre Köyleri Derneği yönetimi kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Darıca Sırasöğütler Mahallesindeki dernek binasında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde bölgede kurulacak federasyon konusu ele alındı. Yapılan kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Darıca Samsun Yakakent İlçesi ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı İlhan Korkmaz, bölgede federasyon kurulma çalışmasının başlatıldığını belirterek, Samsunlular olarak bölgede federasyon çatısı altında daha aktif çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Korkmaz, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek, çalışmaların hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Toplantıda söz alan Gebze Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel, bölgede Samsunlular olarak bir federasyon kurulmasının şart olduğunun altını çizdi. Töngel, ‘İstanbul’daki derneklerin bizlere bir faydasının olmadığını biliyoruz. Bu çerçevede Samsunlular olarak bizlerde bölgemizde bir federasyon kurulmasının daha faydalı olacağını düşünerek bu yöndeki çalışmalarımıza hız verdik. Dernekçiliğin daha faydalı hizmetler vermesi noktasında toplumda önemli bir yeri vardır. Bizlerde Samsunlular olarak kurulacak olan federasyon çatısı altında çok iyi çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Federasyonumuz inanıyorum 2 veya 3 ay içerisinde kurulacaktır. Merkezi Gebze olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum’ dedi. Ayrıca Töngel, başkan İlhan Kormaz’a teşekkür etti.

Darıca Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Çavuş ise yaptığı konuşmasında, ‘Kimlerin ne yaptığı önemli değil. Önemli olan biz Samsunlular olarak neler yapabiliriz. Bu noktada biz kendi çalışmalarımızı da çok önem vermeli ve daha hayırlı çalışmalara imza atmalıyız. Çünkü biz Samsunlular olarak birlik ve beraberliğin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir toplumuz. Federasyon çatısı altında inanıyorum ki, bölgemizde hayırlı çalışmalarla gündemde kalacağız’ şeklinde konuştu.

Gebze ve diğer ilçelerde yaklaşık 25 bin Samsunlu olduğu tahmin edilen toplantıda bazı dernek yöneticileri de söz alarak fikirlerini ve düşüncelerini belirttiler.

Toplantıya dernek başkanlarının yanı sıra, bölgede kurulu bulunan Samsun ilçeleri ve köyleri dernek başkan ve yöneticileri de katıldı. Son derece etkin olan toplantıda söz alan bazı yönetici ve üyeler, görüş alışverişinde bulunarak, Samsunluların bölgede daha etkin olması görüşünde ortak fikir oluşumunda bulundular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL