“Sanatla Kal İzmit”

Hürriyet: İzmit yaz boyu sanatla kalacak  İzmit’in Kurtuluşu’nun 100. Yılında, İzmitlileri bir hafta boyunca etkinlik ve konserlerle buluşturan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti…

“Sanatla Kal İzmit”

Hürriyet: İzmit yaz boyu sanatla kalacak

 İzmit’in Kurtuluşu’nun 100. Yılında, İzmitlileri bir hafta boyunca etkinlik ve konserlerle buluşturan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti. Hürriyet, temmuz ve ağustos ayında yerel sanatçılara destek olacak canlı müzik ve tiyatro etkinliklerine tüm İzmitlileri davet etti

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, pandemi yasaklarından bunalan halkın 28 Haziran için hazırlanan bir haftalık kutlama etkinliklerinde doyasıya eğlendiğini, sanat, müzik ve spora olan özlemini giderdiğini belirtti. Başkan Hürriyet, “İzmitliler yasaklarda çok bunalmıştı. Çocuklar sokakları, arkadaşlarını ve oynamayı özledi, büyükler de sosyalleşmeyi, spor yapmayı ve sanatla bir araya gelmeyi. Bizler düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100.yıl etkinliklerini planlarken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Kutlamaları bir haftaya çıkararak birçok farklı etkinlik imkânı sunduk” dedi.

KUTLAMALAR HERKESE HİTAP ETTİ

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele şehitlerinin anılması, spor yarışması ve çocuk etkinlikleriyle şehir merkezinde başlayan, ulusal ve yerel sanatçıların konserleri, modern dans ve halk dansları topluluklarının gösterileriyle süren etkinlik, Sarısu Gençlik Kampı’nda da doludizgin sürdü. Hürriyet, gündüz sportif faaliyetler, akşam da ünlü müzik gruplarının konserleri ve İzmitli DJ performansıyla tamamlanan kutlamaların tüm kesimlere hitap ettiğini vurguladı. Etkinliklerde yer alan sanatçılara ve gruplara, emek veren çalışanlara ve kutlamaları sahiplenen tüm İzmitlilere teşekkür etti.

YEREL MÜZİSYENLERLE BULUŞMA

Başkan Hürriyet, “İzmit’in sanata ve eğlenceye duyduğu özlemi kutlamalar aracılığıyla bir kez daha gördük. Temmuz ve ağustos aylarında İzmitli sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve tiyatro emekçilerimizle halkımızı sanat çevresinde birleştirecek etkinlikler de planladık. Pandemi sürecinde destek olmak için konserler planladığımız yerel sanatçılarımız ve müzisyenlerimizle temmuz ayında ‘Sokak Senin, Müzik Senin, Sahne Senin’ etkinlikleri hazırladık. Bu hafta başlıyoruz. Halkımızla bir araya gelmek isteyen sanatçılarımızı alkışlarla buluşturacağız.

TİYATRO EMEKÇİLERİMİZ SAHNEDE

Yerel tiyatro topluluklarımızla da bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz çalışmalarımız neticesinde takvimimiz belirlendi. 26 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında; Alternatif Tiyatro, 262 Tiyatro, Oyun İstasyonu, Çevre Tiyatrosu oyuncuları ve Yerel Tiyatro kurucuları ile halkımızı bu kez oyunlarla buluşturacağız. Çocuklara ayrı, yetişkinlere ayrı oyunlar sahneleyecek olan tiyatro emekçilerimize şimdiden emekleri için teşekkür etmek istiyorum. Sanat bizler için çok kıymetli ve tiyatrocularımız, dünümüzü unutturmayıp geleceğimize sanat üzerinden ışık tutan milli hafızamızdır.

‘SANATLA KAL İZMİT’ DİYORUZ

İzmit her zaman sanatla içli dışlı olan, sanatçısına değer veren bir şehir oldu. Bizler de İzmit Belediyesi olarak yerel ve ulusal isimlerle vatandaşımızı konserler, dinletiler, oyunlar ve sergiler aracılığıyla yan yana getirmeye devam edeceğiz. Halkımızın sanata olan sevgisini her fırsatta ortaya koyduğunu bilerek adımlarımızı atıyor, geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için de Sanat Akademi’miz üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulu Önder’imizin ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’ deyişini de unutmayarak ‘Sanatla Kal İzmit’ diyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL