Güncel Manşetler Teknoloji

SANTEK Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) öncülüğünde çeşitli bileşenlerin katkısıyla TÜYAP Anadolu Fuarı A.Ş. tarafından organize edilen SANTEK 2017 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, bugün kapılarını açtı. Başkan Yardımcısı Işık,..

SANTEK Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) öncülüğünde çeşitli bileşenlerin katkısıyla TÜYAP Anadolu Fuarı A.Ş. tarafından organize edilen SANTEK 2017 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, bugün kapılarını açtı.

Başkan Yardımcısı Işık, “Terörün küreselleştiği  ama savunmanın küreselleşmediği bir yer de sonuçların ağır olacağını bilmek gerek. Çünkü İnsanların yararları için de zararlı için de teknoloji çok hızlı bir hale geldi” dedi. Büyük firmaların teknolojilerini sergiledikleri fuarda bilim yarıştı. Toplam 300 firmanın ürünlerini tanıtacağı fuar, sanayi ve teknoloji sektörünü bir araya getirdi. Fuar 2-5 Kasım 2017 tarihleri arasında  saat: 10.00-19.00 saatlerinde gezilebilecek. Pazar günü saat 18.00’e kadar açık olacak fuarın ilk gün büyük ilgi gördü.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki açılışa KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ev sahipliği yaptı. Açılışa; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, İstanbul Tersane Komutanı Tuğamiral Erdinç Yetkin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına İkmal Komutanlığından Albay Gürhan Demirsl, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhıc, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, GTÜ Rektörü Haluk Görgün, ilçe kaymakamları, ticaret odası başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende iktidar ve muhalefet partili milletvekilleri, muhalefet parti il ve ilçe başkanlarının katılım göstermemesi de dikkat çekti.

“YABANCI SERMAYEYİ KOCAELİ’DE TANITIYORUZ” TÜYAP

Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bugün bizim için heyecanlı bir gün. Temel misyonumuz  Kocaeli’yi  ticaretin başkenti yapmak.  Bu yıl fuar sayımızı toplam 7’ye çıkardık. Birçok sektörde yeni fuarlar açtık. Kısmet olursa bir sonraki sene 10’a çıkacak. Ticareti geliştirirken yabancı sermayeyi de Kocaeli’ye getiriyoruz. Toplam 80 yabancı iş adamını ağırlamıştık. Bu rakam bu sene 180’e çıktı. 15 ayrı ülkeden 180 yabancı misafirimiz var. Dünyanın birçok yerinden Kocaeli’ye adeta yabancı iş adamı akın ediyor. Fuarımızda en yeni ürünler sanayinin başkenti Kocaeli’de tanıtılacak. Bu fuarın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  KOTO Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezen ise  konuşmasında,  fuar organizasyonlarında faal görev alacaklarını belirterek Kocaeli’yi bir fuar merkezi yapma gayreti içinde olduk ve bunu da başarı ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL