Saraylı–Örcün Kültür ve Turizm Festivali Başladı

Gölcük Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yaptığı, geçtiğimiz yılda da yapılan ve büyük bir ilgi toplayan Saraylı – Örcün Kültür ve Turizm Festivali Örcün’de düzenlenen açılış programı ile renkli..

Saraylı–Örcün Kültür ve Turizm Festivali Başladı

Gölcük Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yaptığı, geçtiğimiz yılda da yapılan ve büyük bir ilgi toplayan Saraylı – Örcün Kültür ve Turizm Festivali Örcün’de düzenlenen açılış programı ile renkli görüntülere sahne oldu.

Saraylı- Örcün Kültür Festivaline Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, İlçe Turizm Birlik Müdürü ve Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar yoğun bir şekilde katılım gösterdiler.

“BİZ HER ZAMAN BİRLİKTE BAŞARDIK”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında, “ Gölcükümüzün tarihi mirasının ayrı bir yeri vardır. Kanuni döneminden günümüze ulaşan Kazıklı Kervansarayı, geçmişi, M.S. 2. Yüzyıla dayanan Yazlık Ilıcası, Değirmendere Yalı Mahallesi, Yukarı Değirmendere tarihi yapıları, Saraylı Örcün evleri ve kültürel değerleri, bu mirasın günümüze ulaşan yapıtlarıdır. Bizler yerel yönetimler, belediyeler, bu coğrafyada yaşayan her bir bireyin mali ve müşterek olmak koşuluyla ihtiyaçlarını karşılamakla mükellefiz. Bu şekilde tanımlanmış bir tüzel kişiliğiz. Böyle geniş bir yelpaze de hizmet vermenin gayreti içerisinde bulunmaktayız. Mutlaka altyapılar, üstyapılar, yollar, köprüler, barajlar bilhassa  ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti yapmakla mükellefiz; ama bunun yanında sosyal projeleri yürütmek, uygulamak, tarihi yapıları gün yüzüne çıkartmak da belediyelerin görevi ve sorumluluğu. İşte bu inanışla bu amaçla yola çıktık ve yolumuza da bu inançla devam ediyoruz. Yola çıkarken de belediyemizin tescilli sloganı olan ki o da ‘Birlikte Başardık’ sloganıyla yola çıkarak yol arkadaşlarımızı belirledik. Tüm paydaşlarımızla birlikte yola çıktık. Sadece Gölcük Belediyesi’nin bu iradeyi ortaya koyması yeterli değildir. Paydaşlarımızın samimi gayretleri, bizim ortaya koyduğumuz samimi irade sonucunda bugün burada hep beraber bu etkinliği yapmaktayız. Mutlaka bu paydaşlarımız içerisinde en önemli olanları da hem Örcünümüzdeki hem Saraylımızdaki yerleşik olan hanımefendiler, onların emeği, gayreti, katkısı her birimizin emeği ve katkısından üstündedir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bu projenin kuruluşundan bugüne kadar başarıyla sürdürülmesinde emeği, katkısı olan herkese ,çalışma arkadaşlarıma, mahallerimizin muhtarlarına, azalarına, hanımefendilerine teşekkür ediyorum. Hepinize desteğiniz için, katılımınız için teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

SERGİ AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Gölcük Belediyesi Halk Oyunları ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Sonrasında Karma Ahşap ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi ve ardından Örcün’de açılan bayanların el emeği göz nuru ürünlerinin ve çeşitli yiyeceklerin yer aldığı sergiler gezildi. Gölcük Belediyesi Örcün Sultan Hatun Konağında açılan Örcün Çeyiz Sandığı Sergisi ziyaret edildi. Sergilenen el emeği ürünler çok beğenildi ve sonrasında da içinde atların ve sünnet çocuklarının da yer aldığı kortej Saraylı’ya yürüdü. Sonrasında ise Saraylı’daki etkinlikler başladı.

Pazar günü devam edecek olan festival kapsamında Örcün’de sünnet mevlüdü, ikram, yarışmalar ve sünnet eğlencesi olacak. Yine müzik dinletisi ile festival son bulacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL