Eğitim Güncel Manşetler

SEDAŞ’tan Risk Kültürü Eğitimi

SEDAŞ mesleki ve yönetsel eğitimlere verdiği önem kapsamında çalışanları için bu eğitimlerin düzenlenmesine yönelik faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. SEDAŞ Risk kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyerek, “Kulağını Çek, Tahtaya Vur!” adıyla “Risk Kültürü..

SEDAŞ’tan Risk Kültürü Eğitimi

SEDAŞ mesleki ve yönetsel eğitimlere verdiği önem kapsamında çalışanları için bu eğitimlerin düzenlenmesine yönelik faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. SEDAŞ Risk kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyerek, “Kulağını Çek, Tahtaya Vur!” adıyla “Risk Kültürü ve Kurumsal Risk Yönetimi” hakkında bir farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitimin ilk kısmında, riskin tanımı, geleneksel ve modern bakış açıları, risk yönetiminin işleyişi ve risk Kültürü gibi konular ele alınırken tarihten ve dünyadan riskleri yönetemediği için kriz yöneten şirketlerden örnekler verildi. Eğitimin ikinci kısmında ise süreç risklerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği ve risk envanterinin kullanımı anlatıldı. Eğitimi veren Kurumsal Risk Yönetimi Birimi Sorumlusu, Yakup Emre Ekşi “Risk, belirsizliklerin yarattığı kazanç ve kayıpları yönetebilme sanatıdır. Risk yönetilemez ise  kriz yönetilir. Her alanda büyük küçük riskler mevcuttur. Çalışma hayatında da riskleri belirleyip, değerlendirirken gösterilebilecek en olumlu davranış, mevcut bilgiyi doğru analiz ederek, olabileceklere ilişkin risk analizi yapmak ve riski yönetecek politikalar geliştirip uygulamaktır. Risk yönetiminin yüzde onu süreç, yüzde doksanı kültürdür. Kurumsal Risk Yönetiminin amacı da bu kültürün etkin bir biçimde yaygınlaşmasını sağlamaktır. Risk yönetiminin faydaları tüm şirketlerin yararına yöneliktir. Risk Kültürü oluşmuş bir şirket demek; Hedeflenen kilit sonuçlara sorunsuz ulaşılması, karar alma mekanizmalarının güçlenmesi, sunulan hizmetlerin sürekliliğinin ve kalitesinin artması, kaynak tahsisinde etkinliğin artması, olası kayıpların azalması, maliyetlerin düşmesi, hesap verebilirliğin artması, mevzuata ve düzenlemelere uygunluğun güçlenmesi ve  kamuoyunda daha olumlu bir imaj oluşturulması demektir. Tüm toplumda ‘Risk Kültürünün’  daha çok yaygınlaştırılması gerekiyor” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL