Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
SEDAŞ’tan Uygulamalı Teknik Eğitim Desteği | Kocaelide Bugün
Eğitim Genel

SEDAŞ’tan Uygulamalı Teknik Eğitim Desteği

SEDAŞ teknik ekipleri, altyapı çalışmalarında kullandıkları teknolojik araçları ve uygulamaları, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yaz okulu öğrencileri ile bir araya gelerek paylaştılar. SEDAŞ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU (KOÜ) Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi..

SEDAŞ’tan Uygulamalı Teknik Eğitim Desteği

SEDAŞ teknik ekipleri, altyapı çalışmalarında kullandıkları teknolojik araçları ve uygulamaları, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yaz okulu öğrencileri ile bir araya gelerek paylaştılar.

SEDAŞ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU
(KOÜ) Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünün davetlisi olarak yaz okulu öğrencileri ile buluşan SEDAŞ İşletme Bakım Grup Müdürlüğüne bağlı Röle Test ve Kapasitör Ünitesi ekipleri, üniversite öğrencilerine kablo test aracı ve dağıtım sistemleri hakkında çeşitli bilgileri uygulamalı olarak anlattılar.

YERALTI KABLO TEST ARACINI İNCELEDİLER
KOÜ Umuttepe yerleşkesinde geleceğin mühendis adayları ile bir araya gelen SEDAŞ Röle Test ve Kapasitör Ünitesi çalışanlarından Fuat Ayvalık ve Muhammet Akbaba, yaklaşık 60 öğrenciye elektrik dağıtım sistemleri ile ilgili bilgiler aktardı. Daha sonra saha uygulaması şeklinde kablo test aracını inceleyen öğrenciler, Orta Gerilim ve Alçak Gerilim yer altı kablolu şebekelerde oluşan örnek hasarların tespit çalışmalarını izleyerek öğrendiler. KOÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümü öğretim üyesi olan Prof.Dr.Mustafa Yeğin, elektrik mühendisliği bölümü öğrencilerinin “Enerji Dağıtım” dersi kapsamında teorik olarak aldıkları bilgilerin pratikte nasıl uygulandığını görebilmeleri için bu organizasyonu SEDAŞ ile birlikte düzenlediklerini belirtti.

“SEDAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİZ”
Yeğin, “Davetimizi kabul ederek yaz okulunda öğrenim gören elektrik mühendisliği bölümü öğrencilerimize elektrik dağıtım şebekeleri ile ilgili bilgiler veren ve kablo test aracını uygulamalı olarak bizlere anlatan SEDAŞ sorumlularına ve bu imkânı sağlayan değerli SEDAŞ yöneticilerine teşekkür ederiz. Öğrencilerimize bu anlatımları da dâhil ederek final soruları yönelteceğiz. Bu yüzden SEDAŞ’ın paylaşımlarına minnettarız.” dedi. Yeğin sözlerine daha sonra şöyle devam etti. “SEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projelerini KOÜ olarak yakından takip ediyoruz. SEDAŞ’ın iki yıldır devam ettirdiği, sürdürülebilir hale getirdiği Üniversiteler arası Proje Fikri Yarışmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bundan sonraki eğitim dönemimizde de SEDAŞ’la ortak çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

OKULDA GÖRÜLEMEYEN UYGULAMALAR
KOÜ Elektrik Mühendisliği Fakültesi öğrencilerinden Kemal Keskin, Sadık Şahin ve Kadirhan Karakaya ise SEDAŞ’ın teknolojik uygulamalarını beğendiklerini ifade ederek, “Okulda görme fırsatı bulamadığımız uygulamaları, SEDAŞ sayesinde görme fırsatı yakaladık. Elektrik dağıtım şebekeleri hakkında edindiğimiz bilgiler ve uygulamalı olarak kablo test aracı incelemelerimiz bizler için çok faydalı oldu. SEDAŞ sorumlularına sonsuz teşekkür ediyoruz.” dediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL