Şehit İlimdar Atasoy Parkı sanayicilere teslim edildi!

Dilovası’nda Şehit İlimdar Atasoy Parkı ne zaman ve kim tarafından Polisan’a verildi? Sanayinin yarattığı çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda sanayi kuruluşlarının arasında kalan, Dilovası Belediyesi Park ve..

Şehit İlimdar Atasoy Parkı sanayicilere teslim edildi!

Dilovası’nda Şehit İlimdar Atasoy Parkı ne zaman ve kim tarafından Polisan’a verildi?

Sanayinin yarattığı çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda sanayi kuruluşlarının arasında kalan, Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkı sanayicilere teslim edildi!

Dilovası üzerine sosyal medya hesabında canlı yayınlar çekerek gündem oluşturan Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay geçtiğimiz gün İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ile gerçekleştirdiği canlı yayın ile  Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nı ne zaman ve kim tarafından Polisan’a verildi? sorusunu aydınlattılar.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in, itiraz etmeyeceğini taahhüt ederek Polisan’a teslim etmesi sonrası İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz’da konu hakkında araştırmalarda bulunduğunu ve Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nı ”kaybettik” açıklamasında bulundu.

Emin Yılmaz ‘Şehit İlimdar Atasoy Parkı hakkında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir benimle alakalı değil benden önce verildi diye beyanlarda bulunmuştu. Hatta gazetelerde bunun haberide yapılmıştı. Fakat biz konu hakkında incelemelerde bulunduk ve çalışmalarımız sonucu olayın aslında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in dediği gibi olmadığını daha farklı olduğunu ortaya çıkardık. 27/09/2021 tarihinde imar planı değişikliği ile Dilovası Belediye Başkanlığı, Dilovası Organize Sanayi bölge müdürlüğüne bir yazı paylaşmış.

”POLİSAN’A VERİLDİ”

Bu görüş ve onay yazısında da Şehit İlimdar Atasoy Parkını ticari alana çevirerek planlama noktasında ve Büyükşehirde de onaylatarak burası Polisan’ın diğer bir tapusuna tevhid kararı ile verilmiş. Şimdi burada daha önceki Belediye Başkanlarının yapmış olduğu bir durum yok. Neden? Çünkü Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yazmış olduğu görüş yazısından sonra 24/01/2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu arsayı onaylamış. Ticari alan olmasıyla alakalı. Sonuç olarak burası Polisan’a verilmiş.

”ŞEHİT İLİMDAR ATASOY PARKI GİTTİ!”

Tabi nasıl oldu? Hangi parayla oldu? Nasıl bir karşılık buldu? Biz onları bilmiyoruz. Onlar kapalı kapılar ardında oluşan bazı görüşmeler. Ama üzülerek söylüyorum ki Şehit İlimdar Atasoy Parkı bizim Dilovası’nın hizmetinden çıkmış yine bir sanayici kişinin eline geçmiş durumda. Bu park gitti. Bunun daha geri dönüşü yok. Bu park alanının gitmeden önceki süreci de var.  Park alanı olan bir yer encümen kararıyla, meclis üyesi değil. Encümen kararıyla hızlı bir şekilde alınmış bir karar. Muhalefetin meclis üyelerinin haberi olmadan geçmiş bir durum var. O yüzden su balık duymadan yapılmış bir organizasyon’’ dedi..

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL