‘Şehri güzelleştirirken bütçeye katkı sağlıyor’

İzmit Belediyesi seralarında çiçekler TASARRUF açıyor Kendi serasında üretim yaparak şehri güzelleştirirken belediye bütçesine katkı sağlayan İzmit Belediyesi su kaynaklarını tasarruflu kullanmak için de kuraklığa dayanıklı çalı formlu bitkiler yetiştiriyor Kenti..

‘Şehri güzelleştirirken bütçeye katkı sağlıyor’

İzmit Belediyesi seralarında çiçekler TASARRUF açıyor

Kendi serasında üretim yaparak şehri güzelleştirirken belediye bütçesine katkı sağlayan İzmit Belediyesi su kaynaklarını tasarruflu kullanmak için de kuraklığa dayanıklı çalı formlu bitkiler yetiştiriyor

Kenti güzelleştirmek için peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkileri satın almak yerine kendi seralarında yetiştiren İzmit Belediyesi tasarruf adımlarını Park ve Bahçeler’de de uyguluyor. Ekonomik olarak bütçeye katkı sağlayan bitki üretimi seraları tercih edilen bitkinin türlerine bağlı olarak da doğal su kaynaklarının tüketiminde tasarruf sağlıyor. İzmit Belediyesi seralarında çalı formlu kuraklığa dayanıklı bitkiler yetiştirerek İzmit’un suyunu da boşa harcamıyor.

ÇALI FORMLU BİTKİLER

Çelik yöntemiyle bitkileri çoğaltan ve hediyelik çiçeklerini de kendi üretimi çiçeklerinden hazırlayan İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ziraat mühendisi Elif Topçu neden çalı formlu, az su isteyen çiçekleri tercih ettiklerini anlattı. Yaşam Bahçesi’nin içindeki bin bir dönümlük serada yetiştirdikleri bitkiler hakkında bilgi veren Topçu, “Özellikle çalı grubu çelikler, gül fideleri, çıtır taflanlar ve sukulent üretiyoruz. Bunları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün belirlediği alanlara dikiyoruz.

HEDİYELİK PAŞA KILICI

Hediyelik olarak ise Paşa kılıcını tercih ediyoruz. Çoğalttığımız Paşa kılıcından uygun forma gelenleri süsleyerek hediye olarak kullanılmak üzere belediyemize veriyoruz. İzmit Belediyesi olarak üretime, kendi kaynaklarımızı korumaya ve tasarruflu adımlarla güzel işler yapmaya çok önem veriyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla üretim sağlayarak tasarrufta da önemli adımlar atıyoruz. İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in önderliğinde üretimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL