Ekonomi Güncel Manşetler

Serası hasar gören üreticilere destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, seracılığı geliştirme projesi kapsamında, seraları zarar gören çiftçilerimize yüzde 50 hibeli sera naylonu desteği sağlıyor. Sağlanan destek ile ilimizdeki çiftçilerin gelirinin artırılması ve..

Serası hasar gören üreticilere destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, seracılığı geliştirme projesi kapsamında, seraları zarar gören çiftçilerimize yüzde 50 hibeli sera naylonu desteği sağlıyor. Sağlanan destek ile ilimizdeki çiftçilerin gelirinin artırılması ve seracılık yapan üreticilerimizin modern seralarda üretim yaptırarak pazar değeri yüksek ürün elde etmelerinin teşviki amaçlanıyor.

YÜZDE 50 HİBELİ

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde hizmet veren çiftçilerimize destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, süt soğutma tankı, arı kovanı gibi çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların her zaman yanında oluyor. Kar yağışı, rüzgâr gibi sebeplerle seraları zarar gören üreticilere destek olan Büyükşehir söz konusu çiftçilere yüzde 50 hibeli sera naylonu desteği veriliyor.

2015 YILINDA 470 ÇİFTÇİ YARARLANDI

2015 yılında Kocaeli genelinde etkili olan kar yağışı ve rüzgâr sebebiyle bazı seraların naylonları zarar görmüş, sera hasarı beyan eden, istenilen evrakları getiren 470 çiftçiye 1023 top sera naylonu dağıtımı yapılmıştı. 2017 yılında da Büyükşehir Belediyesi’ne kar yağışı ve rüzgâr sebebiyle seracılık faaliyetlerinde bulunan çiftçilerimizden sera hasarı beyan edildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından seracılığı geliştirme projesi kapsamında seraları zarar görmüş çiftçilere yüzde 50 hibeli sera naylonu desteği veriliyor. Sera hasar tespit çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendisleri tarafından yapılıyor.

YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Şu ana kadar 100 adet sera naylonun teslimatı yapıldı. 2017 yılı içinde seranın bulunduğu arazi tapu fotokopisi, Ziraat Odası üyelik belgesi gibi istenilen evrakları getiren çiftçilerimize 575 top sera naylonu dağıtımı yapılacak. Sera naylonu teslimatlarının yılsonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

YARARLARI NELER?

Yüzde 50 indirimli alınan sera naylonu; don riskini azaltıyor, zorlayıcı hava koşullarına şiddetli karşı mekanik mukavemeti artırıyor. Ayrıca hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutuyor, ilaçlama sayısının azaldığı, daha sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünler yetişmesini sağladığı gözlemleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL