Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Servetiye Cephesi Destanı | Kocaelide Bugün

Servetiye Cephesi Destanı

Millî mücadeleye 145 gönüllü ile katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesinin yaşanmış gerçek hikayesini tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Senaryosunu yaşanan olaylardan alan oyunun..

Servetiye Cephesi Destanı

Millî mücadeleye 145 gönüllü ile katılan ve 8 bin Yunan askerine karşı destan yazan Servetiye Cephesinin yaşanmış gerçek hikayesini tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Senaryosunu yaşanan olaylardan alan oyunun ilk gösterimi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı Salonu’nda sahneledi. Gençlerin ve ailelerin büyük bir beğeni ile izlediği tiyatroda İstiklal savaşında ve Servetiye Cephesinde şehit düşerek bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizden kesitlerin yer aldığı oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

İstiklal savaşında, Servetiye cephesi köylüler tarafından kurulmuş ve bir yıl üç ay on yedi gün savunma yaparak bir Yunan tümenini köylerine sokmamış, Bahçecik tepelerinde adeta destan yazmış kahraman köylülerin hikayesini anlatan oyun izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Tiyatro sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tek tek kutlayan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında “Sevgili konuklar sözün bittiği noktadayız, bu vatan, bu topraklar kolay kazanılmadı mutlaka. Bu vatan uğruna, milli ve manevi değerler uğruna mücadele eden, şehit olan atalarımızın sayesinde bugün bu coğrafyada sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşıyoruz. Bu bölgemizin en önemli kritik noktalarında mücadeleyi veren servetiye cephesinin destanında özet olarak burada bize yaşatan, o günlere götüren tüm sanatçı kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennettir inşallah” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL