“Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenler”

Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı yapıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama törenine; Valin Hüseyin Aksoy ve eşi ,   Kocaeli..

“Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenler”
Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı yapıldı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama törenine; Valin Hüseyin Aksoy ve eşi ,   Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük,  İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotu gösteriminin ardından öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu halk oyunları ekibinin  Artvin yöresi sergilediği folklör gösterisi büyük beğeni topladı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına, Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Eda Koç ve emekli öğretmenler adına ise emekli öğretmen Nazır Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yaptığı konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren eğitimin bir çok boyutunda önemli gelişmeler olmuştur. Eğitim öğretim her vatandaş için hem bir hak, hem de milli bir sorumluluktur.  Eğitim kalkınmada gerçek bir araçtır. Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen bilgi ve tecrübelerin ışığında yenilenen, insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Genel manada eğitim ömür boyu devam eden uzun soluklu bir süreçtir ve bunun en önemli kesiti de okul hayatıdır. Okul hayatının aslı unsuru da öğretmendir. Eğitim her ne kadar bir ülkenin asıl unsuru olsa da yükün en ağırı öğretmenlerimizin omuzlarındadır.
“GELECEĞE GÜVENLE BAKAN VE BU YOLDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİMİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMİNATIDIR”
Öğretmen insana dokunmak suretiyle toplumu şekillendiren kişidir. Bu noktada en büyük emek yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Geleceğe güvenle bakan ve bu yolda çalışan öğretmenlerimiz güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Bu nedenle bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Kutsal bir görev ifa eden öğretmenlerimiz anılarımızda ve gönüllerimizde eşsiz bir yere sahiptir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehit olan ve ebediyete göç eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, bu asil görevin güzide mensuplarının ve emekli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum.  ”  diyen  Vali  emekliye ayrılan öğretmenlere; Başarı ve Hizmet Şeref Belgeleri ile  yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerini vererek, tebrik etti.
İlimizde çeşitli okullarda stajyer öğretmen olarak görev yapan öğretmen adaylarının yemin töreninin ardından,  Cahit Elginkan Anadolu Lisesinin hazırladığı gösteri ile devam etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL