Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Sevgide Buluştular,Kurabiye Yaptılar | Kocaelide Bugün

Sevgide Buluştular,Kurabiye Yaptılar

Engellilik yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, engelli olmaya aday her bireyi ilgilendiren bir durum olarak öne çıkıyor. Engelliler acısından toplumsal bir duyarlılık oluşturmak için Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim..

Sevgide Buluştular,Kurabiye Yaptılar

Engellilik yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, engelli olmaya aday her bireyi ilgilendiren bir durum olarak öne çıkıyor. Engelliler acısından toplumsal bir duyarlılık oluşturmak için Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi ile Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri “Sevgide Buluşalım” etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik kapsamında öğrenciler beraberce Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi mutfağında kurabiye yaptı. Etkinlik kapsamında birlikte kurabiye yapan öğrenciler, yapılan kurabiyelerin satışından elde edilecek olan gelir ile engelli öğrencilere yardımcı olmayı amaçlıyor.

 ORTAK ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİLER

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi ve Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veriyor. Beyaz Kalpler öğrencileriyle Cemil Meriç engelli öğrencileri Sevgide Bulaşalım etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik kapsamında birlikte kurabiye yapan öğrenciler, yapılan kurabiyelerin satışından elde edilecek olan gelir ile engelli öğrencilere yardımcı olmayı amaçlıyor. Birlikte üretim yaparak keyif saatler geçiren öğrenciler, sevgilerini birbirleriyle paylaştılar.

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ NEDİR?

Beyaz Kalpler, Kocaeli’nde ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan, ekonomik yönden istismar edilen, ergenlik çağı sorunu yaşayan ve problemlerini sağlıklı yönden çözemeyen, aile ilişkileri düzensiz olan, sosyal risk çerçevesinde yer alan 12-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kuruldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL