SGK personellerinden AFAD Gönüllüsü olma sözü aldı

SGK Personeline Afet Farkındalığı Semineri AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, SGK Müdürlüğünde Afet Hazırlıkları konusunda bir seminer verdi.   SGK’nın Kuruçeşme’deki İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan farkındalık seminerinde AFAD İl..

SGK personellerinden AFAD Gönüllüsü olma sözü aldı

SGK Personeline Afet Farkındalığı Semineri

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, SGK Müdürlüğünde Afet Hazırlıkları konusunda bir seminer verdi.

 

SGK’nın Kuruçeşme’deki İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan farkındalık seminerinde AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, kurumsal ve bireysel afet hazırlıkları konusunda bir sunum yaptı.

SGK İl Müdürü Nurettin Nacar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve sabah ve öğleden sonra İlçelerden gelen farklı personellere verilen eğitim programında temel afet bilinci yanında arama kurtarma ve yangın eğitimleri de verildi.

SGK Müdürü Nurettin Nacar’ın açılış konuşmasıyla başlayan seminere AFAD’ın kurumsal yapılanmasından bahsederek başlayan AFAD İl Müdürü Tekoğul, TAMP kapsamında kurumların afet hazırlık planlamalarını anlattı.

Ardından temel afet bilinciyle ilgili bireylerin farkındalık kazanması gereken temel konulara değinen Tekoğul, deprem hazırlıklarının başında binaların dirençliliğinin geldiğini, binalarda zemin ve yapısal sağlamlığın birlikte düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Binaların dayanıklılıklarının performans ölçümleri ardından sırasıyla ile aile afet planının ve afet sigortasının yapılması, il dışı bağlantı kişisinin belirlenmesi, yapısal olmayan risklerin ortadan kaldırılması, afet ve acil durum çantasının hazırlanması, afet anında sergilenecek doğru davranışlarının öğrenilmesi ve toplanma alanlarının bilinmesi gerekliği üzerinde durdu.

AFAD Başkanlığının Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında başlattığı çalışmalarla ilgili bilgi de veren Tekoğul, dernek üyelerini e-devlet üzerinden başvuru yapılarak uzaktan eğitimle temel donanıma sahip olmayı sağlayan AFAD gönüllüsü olmaya davet etti.

Tekoğul; “İlk 72 saat profesyonel ekiplerin gelemeyeceği ihtimali ile depremde kurtarılanların % 80’nin ilk bir-iki saatte kurtarıldığı gerçeğini birlikte düşündüğümüzde gönüllülük hayati önem taşımaktadır. Gönüllülük, AFAD’ın sahada eli ayağı kulağı olacak bir donanımla önce kendisine sonra çevresine bilinçli şekilde zarar vermeden yardım etmeyi öğrenmenin adıdır” diyerek SGK personellerinden AFAD Gönüllüsü olma sözü aldı.

AFAD Eğitim Uzmanları Hüseyin Çakırca ve Sebahattin Yaşa’nın yangın ve arama kurtarma eğitimleriyle afet hazırlık semineri sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL