“Şiddet Aile Egemen Bir Toplumla Biter”

 TÜRGED Türkiye Gönül Elçileri Derneği 25 Kasım’da Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının gündemi 25 Kasım Kadını Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile ‘Kadına Şiddet ve Aile’ olarak belirlendi…

“Şiddet Aile Egemen Bir Toplumla Biter”

 TÜRGED Türkiye Gönül Elçileri Derneği 25 Kasım’da Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının gündemi 25 Kasım Kadını Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile ‘Kadına Şiddet ve Aile’ olarak belirlendi. Toplantı sonrası TÜRGED ‘Kadına Şiddete Hayır, Aile Egemen Bir Topluma Evet’ dedi.

ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ
Dernek Başkanı Veysel Oti yaptığı açıklamada, “Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Ve Mücadele Günü, bu doğrultuda ilk toplantımızın önemli bir gündem ile yapıldı. Kadın ve aile üzerindeki dernekteki sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımızda farkındalık projeleri üzerinde çalışma başlatma kararı aldık.” İfadelerine yer verdi.

“ŞİDDET AİLE EGEMEN BİR TOPLUMLA BİTER”
Sözlerine devam eden Oti, “Bizim Kadına şiddetin temelinde gördüğümüz yıpranan aile yapıları. Boşanma davalarının istatisklerine bakarak kolayca anlayabiliyoruz bunu. Bu anlamda kadına şiddet gibi çağ dışı olayların tamamen yok olabilmesi için temel aile yapısının korunmasını ve ivedilikle aile kavramının yeniden ön plana çıkarılması gerektigini düşünmekteyiz. Aile eğitimleri konusunda hassasız. Uzman arkadaşlarımız ile Bu konulara eğileceğiz. Bu yüzden NE ERKEK EGEMEN NE KADIN EGEMEN YAŞASIN AİLE EGEMEN TOPLUM sloganıyla yola çıkıyoruz.” İfadeleri ile açıklamasına son verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL