‘Sıfır Atık’ Projesinde Kocaeli önemli bir görev ortaya koymuştur”

Kocaeli Valiliği Sıfır Atık Belgesi, Vali Hüseyin Aksoy’a Takdim Edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatmış olduğu Sıfır Atık..

‘Sıfır Atık’ Projesinde Kocaeli önemli bir görev ortaya koymuştur”

Kocaeli Valiliği Sıfır Atık Belgesi, Vali Hüseyin Aksoy’a Takdim Edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli ili  olarak önemli çalışmalar gerçekleştirerek, başarı  belge almaya hak kazanan Kocaeli Valiliği’ne Sıfır Atık Belgesi  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarafından  Vali Hüseyin Aksoy’a takdim edildi.

Makamda yapılan takdim törenine;  Vali Hüseyin aksoy’un yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Müdür Yardımcısı ve şube müdürleri katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz yaptığı açıklamalarında; “Valilik binamıza Sıfır Atık Belgesi aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Sıfır Atık uygulamasını başarıyla uygulayan kamu binalarımıza  Sıfır Atık Belgesi veriyor. Bu bakımdan zat-ı alilerinize bu belgeyi takdim ediyorum” diyerek Sıfır Atık Belgesini takdim etti.

Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte Türkiye genelinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ Projesinde Kocaeli olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugüne kadar 12 ilçemizde Kaymakamlık ve Belediye binalarımız, bütün okullarımız, sağlık kuruluşlarımız bu kapsamda ‘Sıfır Atık’ Projesine dahil edildi. 34 limanımız, organize sanayi bölgelerimiz ve ilimizde faaliyette bulunan bütün alışveriş merkezleri ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli’de diğer illere göre daha farklı bir uygulamada ortaya koyduk bu da vatandaşlarımızın yaşadığı belirli sitelerde ‘Sıfır Atık’ Projesini hayata geçirmeye başladık. Bugün itibariyle baktığımızda Kocaeli’de 92 sitede 796 blok 27 bin 184 dairede 105 bin 516 kişinin bir  alanlarda biz ‘Sıfır Atık’ Projesini hayata geçirdik. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişiye eğitim çalışması verdik. Toplamda 31 Ocak 2020 tarihine kadar ilimizde 12 bin 876 ton kağıt, 10 bin 993 ton metal, 6 bin 498 ton cam, 8 bin 259 ton da plastik atık toplanmıştır. Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonrasında 218 bin 886 ağaç kesilmekten kurtulmuştur. Çöplerin ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atık çöplerin oluşmaması adına bu projeyi önemsiyoruz. Bu projede aktik görev alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve başta Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ‘Sıfır Atık’ Projesinde Kocaeli önemli bir görev ortaya koymuştur”, diyen Sayın Valimiz,  bundan sonra da aynı kararlılıkla bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL