Sıfır atık uygulamaları tüm kente yayılıyor

İzmit Belediyesi geri dönüşüme hız verdi   Sıfır atık uygulamaları kapsamında atıkların kaynağından ayrı toplanması çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmit Belediyesi; metal, plastik, ambalaj ve atık yağların toplamasına hız verirken kentteki..

Sıfır atık uygulamaları tüm kente yayılıyor

İzmit Belediyesi geri dönüşüme hız verdi

 

Sıfır atık uygulamaları kapsamında atıkların kaynağından ayrı toplanması çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmit Belediyesi; metal, plastik, ambalaj ve atık yağların toplamasına hız verirken kentteki okulları da ziyaret ederek Sıfır Atık Projesi ile ilgili okullara bilgi aktarıyor.

 

Sıfır atık uygulamalarının tüm kente yayılması için çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları, hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de ekonomik kazanç elde edilmesi amacıyla toplayarak kentin geleceğini garanti altına almaya devam ediyor. İzmit Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla plastik, metal, ambalaj ve atık yağ gibi birçok geri dönüştürebilir atık malzeme ekonomiye geri kazandırılıyor. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu ve Yenimahalle İlkokulu’nu ziyaret ederek “Sıfır Atık” projesi ile ilgili idarecilere bilgiler veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de okullara çevre çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı toplam 185 paket A4 kağıdı hediye etmişti.

 

E-ATIKLAR TOPLANIYOR

 

Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Exitcom Recycling Atık firmasıyla işbirliği içerisinde sitelere ilk etapta 30 adet elektronik atık ve geri dönüşüm konteyneri bırakan İzmit Belediyesi, son olarak Alikahya Atatürk Mahallesi’nde bulunan Kavanium Sitesi ve İztop Park Evleri’ne geri dönüşüm konteyneri yerleştirdi. Yapılan çalışmayla birlikte özellikle e-atıkların içerisinde bulunan metal, plastik gibi değerlendirilebilir atıkların doğaya zarar verilmeden bertaraf edildiği belirtildi.

 

ATIKLAR AKŞAM SAATLERİNDE TOPLANIYOR

 

İzmit Belediyesi, 7 araç ve 21 personel ile gündüz trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki ambalaj atıklarını akşam saatlerinde toplarken aylık toplanan ambalaj miktarının 600 tona ulaştığı bildirildi. İzmit’in çeşitli noktalarına pet şişelerin toplanması amacıyla 10 adet kafes yerleştiren İzmit Belediyesi ekipleri, son 2 ayda 1 ton plastik pet şişe toplanarak geri dönüşüme kazandırıldığını ve önümüzdeki günlerde 25 adet daha kafesin kentin farklı noktalarına koyulacağı aktardı.

 

OKUL, İŞYERİ VE OFİSLERE GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU

İzmit Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında okul, işyeri ve ofislerde kağıt, karton, plastik ve cam gibi atıkların diğer organik atıklardan ayrı biriktirilmesi için isteyen işyerlerine geri dönüşüm kutusu da veriyor. Kutularda toplanan atıkların geri dönüşüm personelleri tarafından belirli günlerde toplanarak geri dönüşümleri sağlanırken talepte bulunan iş yerleri ve okullara son 1 ayda yaklaşık 400 adet kutu dağıtıldı.

 

EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

 

Sıfır atık uygulamaları kapsamında evlerden bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atıkları da alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son 1 ayda 1,5 ton e-atık, 300 kg atık pil ve 600 litre bitkisel atık yağ topladı. Ekipler, bu tür atıkların doğaya bırakıldığı takdirde su ve toprak kirliğine yol açarak canlı yaşamına olumsuz etkilediğini, ayrı toplanması halinde ise ekonomik kazanç elde edildiğini aktardı. Ülkemiz için ekonomik değeri olan atıkları geri dönüşüme kazandıran İzmit Belediyesi yetkilileri vatandaşların biriktirdiği atıkları 318 00 00 numaralı telefonu arayarak bulundukları adresten aldırabileceklerini açıkladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL