Güncel Manşetler Politika

Sığınmacılar gönül huzuru içinde kendi evlerine döneceklerdir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. GAP Arena Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, salon önündeki vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan..

Sığınmacılar gönül huzuru içinde kendi evlerine döneceklerdir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. GAP Arena Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, salon önündeki vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitapta bulundu.

En kısa sürede, Şanlıurfa’nın yanı başındaki toprakları da teröristlerden temizleyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırat sınırından başlayıp Ceylanpınar’a kadar olan bölgeyi, kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hâle getirdiğimizde, buradaki sığınmacılar gönül huzuru içinde kendi evlerine döneceklerdir” ifadelerini kullandı.

Bir asır önce, zor şartlar altında emperyalist güçlere teslim olmayan, düzenli ordusu ve milletinin gücüyle mücadele veren Türkiye’nin, bugün 81 ili, 81 milyon nüfusu, güçlü siyasi ve ekonomik altyapısıyla farklı bir yerde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir asır önce başaramadıklarını şimdi gerçekleştirebilecekleri hayaline kapılanların olduğunu görüyoruz. Bunların kendilerine ancak, şöyle sağlam bir Osmanlı tokadı yedikten sonra gelebilecekleri anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

“En sıkıntılı, en sancılı döneminde ezanına, bayrağına, toprağına, kardeşliğine, geleceğine sahip çıkan bu millet, bugün mü teslim olacak?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç-beş teröristi kuşatıp silahlandırarak bunu başaracaklarını sananlara gereken cevabı vermeye başladıklarını, sabır ve kararlılıkla hareket ettiklerini, sağlam adımlarla operasyonları yürüttüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşrefi mahlûkat, yani Allah’ın yarattığı en şerefli varlık olarak gördüğümüz insana hizmeti, asli vazifemiz kabul ediyoruz. Dikkat ederseniz, Suriye’den ülkemize gelenleri genellikle ‘misafirlerimiz’ olarak ifade ediyoruz. Hep söylüyorum, bizim gönül sınırlarımız, ne dikenli tellerle ne duvarlarla ne gümrük kapılarıyla sınırlıdır. Onlar sadece ülkemizin resmî sınırlarıdır. Gönül sınırlarımızın ufku bunların çok ötesindedir. Üzüntülerimizi ve sevinçlerimizi paylaşırken, resmî sınırlarımıza değil gönül sınırlarımıza bakarız. Suriye’deki kardeşlerimizin can güvenliği yokken, onuru ve namusu tehdit altındayken, biz burada nasıl hiçbir şey olmamış gibi davranabiliriz? Kardeşlerimiz zulüm altında inim inim inlerken, biz burada başımızı yastığa nasıl koyup rahatça uyuyabiliriz? Ne inancımız, ne de ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz değerler bize böyle bir hakkı vermiyor. Onun için El Bab’tayız, onun için Afrin’e doğru ilerliyoruz, onun için Mümbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz, onun için tüm sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL