“Sigortacılık ve finans arasındaki bağ belirginleşti”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Quick Finans’ın kuruluş başvurusunu onayladı. Maher Grup şirketlerinden Quick Sigorta’nın yüzde yüz iştiraki olan Quick Finansman A.Ş. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ (BDDK) dan..

“Sigortacılık ve finans arasındaki bağ belirginleşti”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Quick Finans’ın kuruluş başvurusunu onayladı.

Maher Grup şirketlerinden Quick Sigorta’nın yüzde yüz iştiraki olan Quick Finansman A.Ş. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ (BDDK) dan kuruluş izni aldı.

Tamamı Quick Sigorta’ya ait olmak üzere 50 milyon TL’lık sermaye ile kurulan Quick Finans 6361 sayılı kanun kapsamında faaliyet göstererek, her türlü mal ve hizmet alımı için kredi verecek.

Şirkete, ülkemizde kurulan ilk finansman şirketinin kurucu ekibi de dahil olmak üzere birçok finansman şirketinde önemli görevlerde bulunmuş olan, bankacılık ve finans sektörünün tecrübeli isimlerinden Nihat Karadağ liderlik edecek.

“Finansal ürünler önemli fırsatlar yaratıyor”

Bünyesinde sigorta sektörü başta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, bilişim ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren şirketler de bulunduran Maher Grubu CEO’su Levent Uluçeçen; Başvurunun onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada; “Maher Grubu, Quick Sigorta ile öncülük ettiği finansal sigortalar alanındaki lider konumunu, kuruluş vizyonu doğrultusunda finansman sektöründeki girişimleri ile  sürdürmek ve güçlendirmek amacındadır.” dedi

“Finans ve bankacılıkta dijitalleşme ön planda”

Finansman şirketlerinin, finansal kapsayıcılık alanındaki öncü rolüne dikkat çeken Uluçeçen, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu şirketlerin, karar alma süreçlerinde geliştirdikleri teknoloji, dijital çözüm ve entegrasyonları ile ulaştıkları risk, likidite, maliyet ve süreç yönetimi alanlarında önemli tecrübeleri bulunuyor.

Dijitalleşmenin ön plana çıktığı son dönemde, müşterilere uzaktan erişim, hızlı kredi onay sistemleri ve yapay zekâ teknolojilerindeki gelişimler, takip eden yasal düzenlemelerle de destekleniyor.

Gelişen bu elverişli ekosistemde; konvansiyonel kredi ürünlerinin yanında, yeni sunmuş olduğumuz “Bina Tamamlama” sigortalı projelerin konut finansmanı, tarım ve gıda üretim zincirinin finansmanı, genç kuşakların ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, geliştirmeyi planladığımız kredi ürünleri de önemli faaliyet alanları olacaktır. Bu amaçla finansman şirketi, elektronik para şirketi ve sigorta şirketlerimiz arasında sinerji yaratmak da planlarımız arasında yer alıyor.”

“Sigortacılık ve finans arasındaki bağ belirginleşti”

Maher Holding Sigorta Grup Başkanı Ahmet Yaşar ise Quick Sigorta’nın sektörde önünü açtığı ve liderlik ettiği Kefalet, Bina Tamamlama, Fatura Koruma gibi finansal sigortalar ekosistemi ile Quick Finans’ın güçlü temeller üzerine kurulacağını belirtiyor.

Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın finans alanındaki tecrübeleri ve yaygın acenteler ağı ile birlikte sektöre bir adım önde giriş yapacağını belirtip şunları ekliyor: “Gerek sigorta grubumuzdaki teknolojik altyapı avantajımız gerekse sürdürülebilirliğin devamı için önemli olan önleyici sigortacılık ve finans alanındaki pratiklerimiz sayesinde, Quick Finans’ın hızlı bir başlangıç yapacağını ve Türkiye’deki sigortacılığın gelişmesine de katkı sunacağını düşünüyorum. Maher Grubuna ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim.”  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL