Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Sınav kaygısı optimumda olmalı” | Kocaelide Bugün

“Sınav kaygısı optimumda olmalı”

Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından “Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları” adlı seminer düzenlendi. Çevrimiçi gerçekleştirilen seminerde, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür..

“Sınav kaygısı optimumda olmalı”

Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından “Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları” adlı seminer düzenlendi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen seminerde, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi Psikolojik Hizmetler Birimi’nden Uzman Psikolog Başak Kıcır, “Sınav kaygısı nedir? Belirtileri nelerdir? Sınav kaygısının nedenleri? Sınav kaygısının üstesinden gelmek için neler yapılabilir?” konularında bilgiler verdi.

Sınav kaygısının tanımını yaparak sözlerine başlayan Uzman Psikolog Başak Kıcır, “Öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıyı, sınav kaygısı olarak tanımlıyoruz” dedi. Sınav kaygısının da tüm duygular gibi normal olduğunu ve faydaları bulunduğunu belirten Başak Kıcır, “Sınav kaygısının hiç olmaması da aşırı olması da başarısızlık ile sonuçlanabilir. Sınav kaygısının hiç olmaması sınava çalışmayı engelleyebileceği gibi sınav kaygısının çok olması da kolay bir sorunun bile çözülememesine neden olur. Bu yüzden biz sınav kaygısının optimumda olmasını isteriz.” dedi.

Sınav kaygısının belirtileri ve nedenleri üzerine de bilgiler veren Başak Gıcır, sınav kaygısı ile baş edebilmek için sınav öncesi, sınav sırasında ve sınav sonrasında neler yapılabileceği konusunda tavsiyelerde bulundu. Seminer sonunda soruları da yanıtlayan Başak Kıcır, “Sınav kaygınız çok yüksek düzeydeyse bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL