Skandal kararlar üreticiyi mağdur ediyor!

GURME Gıdayı, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün akladığı ortaya çıktı. Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddiasıyla ifşa ettiği Kocaeli Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren GURME Gıdayı, Kocaeli Tarım ve..

Skandal kararlar üreticiyi mağdur ediyor!

GURME Gıdayı, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün akladığı ortaya çıktı.

Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddiasıyla ifşa ettiği Kocaeli Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren GURME Gıdayı, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün akladığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı da firmaya verilen yazıdan dolayı Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda, ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddia edilen ünlü GURME firmasıyla ilgili olarak büyük bir skandal karar ortaya çıktı.

Kocaeli Tarım  ve Orman İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasındaki raporlarda bulunan uyumsuzluk acaba bakanlığın siyasi bir yaptırımı mıdır?

Bakanlığın gıdada yapılan sahtekârlıklarla ilgili önceki gün yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde, ürünlerinde at, eşek ve domuz eti kullanan firmalar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Tarım İl müdürlüğünden GURME  Gıdaya  cevap

İl müdürlüğünün 19 Temmuz 2019 tarihli GURME firmasına cevaben yazdığı skandal bir yazı ortaya çıkarken, “Yaptığınız detaylı iç kontrol ve çalışmalarınız doğrultusunda görüldüğü üzere bahsedilen soruna tağşiş değil kontaminasyon olduğu kanaatine varılmıştır. İşletmenizde bahse konu olaydan sonra alınan numunelerde domuz geni yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır” denildi.

Bu rapora istinaden GURME gıda yetkilileri firmalarına maddi ve itibar kaybı yaşattıkları gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nı mahkemeye verdi.

KONTAMİNASYON NEDİR?

Kontaminasyon, temiz olan bir ortama herhangi bir yolla kir ve/veya mikroorganizmaların bulaşması/bulaştırılması anlamına gelirken, il müdürlüğünün cevabi yazısına göre Gurme firmasının ürünlerinde domuz eti bulunmadığı ancak domuz bulaşığı olduğu yönünde bir anlam çıkıyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL