‘Soframızı Açıyoruz Aşımızı Paylaşıyoruz’

Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi yürütücülüğünde; Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu ile Gastronomi Kulübü öğrencileri ortaklığında ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube..

‘Soframızı Açıyoruz Aşımızı Paylaşıyoruz’

Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi yürütücülüğünde; Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu ile Gastronomi Kulübü öğrencileri ortaklığında ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün desteği ile “Soframızı açıyoruz Aşımızı Paylaşıyoruz” isimli proje gerçekleştirildi.

Bu proje ile üniversitemizde okuyan özel gereksinimli bireyler ile gastronomi bölümü öğrencileri mutfak atölye çalışmaları yaptı. Bu atölye çalışmasında, görme yetisini kaybetmiş ve diğer özel gereksinimli bireylere yemek eğitimi verilerek sosyalleşme, hayata aktif katılımın yanı sıra öğrencilerin öğrendiklerini paylaşacakları ortam yaşamalarına destek verilmesi amaçlandı.

Mutfak atölye çalışmalarında Engelliler Araştırma ve Uygulama Birim Koordinatörü Doç. Dr. Elif Karagün ile birlikte Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Dr. Öğretim üyesi Nihan Akdemir yönetiminde; Gastronomi Bölüm öğrencileri Aysel Şahin, Aysu Akçin, Berker Aktepe, Doğancan Işık tarafından; doğrama, hamur hazırlama öğretimiyle komposto, pizza, humus, kurabiye, pasta, kalburabastı tatlısı eğitimleri verildi.

Tüm bu eğitimler sonucu ise Kartepe Park Otel’de 29 Mayıs’ta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve eşi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Demir ve eşi ile birlikte öğrencileri n ailelerinin de katılımıyla iftar yemeği düzenlendi. Projenin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür belgeleri takdim edilen iftar yemeğinde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, özel gereksinimli bireylerin toplumun birer parçası olduğunu ifade ederek, “Bir toplum özel gereksinimli bireylere ne kadar sahip çıkabiliyorsa, o kadar gelişmiş demektir. Biz de üniversite olarak en azından bir farkındalık oluşturmak, onların yaşam sevinçlerini arttırmak adına bu projeyi hayata geçirdik. Projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL