Genel Güncel Manşetler Yaşam

Solaklar’da yeni mezbahanın çalışmalarına başlandı

Modern mezbahanın yapımına başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirmek için yeni bir mezbaha binası inşa ediyor. Yeni mezbaha binası Solaklar mevkiindeki eski mezbahanın yanına inşa..

Solaklar’da yeni mezbahanın çalışmalarına başlandı

Modern mezbahanın yapımına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirmek için yeni bir mezbaha binası inşa ediyor. Yeni mezbaha binası Solaklar mevkiindeki eski mezbahanın yanına inşa ediliyor. Yapım çalışmaları başlayan yapının çevre istinat perde kazısı yapılırken, kazısı tamamlanan bölümlerin istinat perdesi alt betonu döküldü. Alandaki prefabrikler de söküldü. Modern teknik ve donanımın yer alacağı yeni mezbaha iki tatlı olacak. Yeni mezbahanın tamamlanmasının ardından eskisi yıkılacak.

4 BİN 300 METREKARE

Mevcut mezbahanın olduğu parselde hemen mezbahanın yanına yapılan yeni mezbaha binası, toplam 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip olacak. Yapının içerisinde 600 metrekare hayvan gezinti alanı, yana şutlamalı sistem 200 büyükbaş için kesimhane yeri bulunacak. Ayrıca mezbahada 200 küçükbaş kesim alanı, 900 metrekare

soğuk hava depoları, sakatathane soğuk hava depoları bunulacak.

SEYİR TRİBÜNÜ

Yapıda idari birimler, personel giyinme soyunma odaları, 50 kişilik seyir tribünü yer alacak. Beton prefabrik yöntemi ile yapılacak olan yapının çatısı çelik konstrüksiyon üzeri ise sandviç panel kaplama şeklide yapılacak. Cephe malzemesi mantolama üzeri boya olarak uygulanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL