Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Soyluçiçek'ten açıklama | Kocaelide Bugün

Soyluçiçek’ten açıklama

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’in basın açıklaması Korona virüs tedbirleri İçişleri Bakanlığının Hayvan Hakları Genelgesi hakkında, Çayırova Hayvan Hakları Hareketi Topluluğunun twitterdaki talepleri üzerine  konu ile alakalı CHP Çayırova..

Soyluçiçek’ten açıklama

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’in basın açıklaması

Korona virüs tedbirleri İçişleri Bakanlığının Hayvan Hakları Genelgesi hakkında, Çayırova Hayvan Hakları Hareketi Topluluğunun twitterdaki talepleri üzerine  konu ile alakalı CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’in basın açıklaması

“Korona Virüs tedbirleri Kapsamında İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliklerine Hayvan Hakları Genelgesi Yayınladı.

Sokak Hayvanları konulu genelgede, valiliklerden; başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerinin arttırılması istendi.

Genelgede, vali/kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Çayırova Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu: Twitterda önemli bir konuya dikkat çekti.

Belediyeden ilgili kişi önce genelgeden haberi olmadığını daha sonra belediyenin grubu olduğunu ve besleme yaptığını söyledi, bölgedeki tüm hayvan severlerin özellikle bu bölgede yıllarını vermiş insanların gruplara dahil edilip koordineli şekilde besleme yapılmasını talep ettik.

Talebimiz kesin bir dil ile ret edildi, biz bölgemizdeki sokak canlılarına fayda sağlayacak şekilde kolektif çalışma arzusu içindeyiz ama belediyemiz bizi görmezden gelip yalnız bırakma gayreti içindedir.

  Bu genelge ile ilgili Çayırova Belediyesinin genelge’ye uygun davranmadıklarını Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz Bey ve Çayırova Kaymakamımız Sayın Hasan Gözen Bey’e twitterdan iletmişler ve yardım istemişlerdir.

Bölgedeki tüm hayvan severlerin ortak talebinin yerel yönetimler ve kurumlar nezdinde bölgedeki sokak hayvanlarının sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarının gönüllüler ile birlikte koordineli gerçekleşmesidir.

Coronavirüs salgını sadece insan hayatını değil hayvanlarımızı da olumsuz etkiledi. Bunu yapmak bir insanlık görevidir. Belediye yetkililerinin bu tavrı hiç doğru bir tavır değidir. Bir yetkilinin genelgeden haberi nasıl olmaz. Siyasi şova gelince hayvansever olanlar ne yazık ki bunu da görmezden geldiler sanırım. Sayın Belediye Başkanı Çiftçi Çayırova Halkını unuttuğu gibi ağzı var dili yok soğuk kış şartlarında açlık susuzluk çeken sokak hayvanlarını da unuttu.

Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz Bey’in ve Çayırova Kaymakamız Hasan Gözen Bey’in bu duruma hassasiyetleri ve destekleri bizim için önemli Çayırova Halkımız için kıymetli binlerce hayvansever konu hakkında ortak bir çalışma bekliyor. Kimse sorumluluktan kaçmıyor. Hayvansever derneklerin ve bu tür hareketlerin bu denli sorumluluk alması gerçekten onur ve gurur verici bir durum kendilerini kutluyorum.”                                                                  Kamuoyuna Saygılarımla Cihan Soyluçiçek

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL