Güncel Manşetler Politika

Soylu:Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir.

“Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele toplantısı”, İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Bakan Soylu, “Basit bir değerlendirme yapmak gerekirse, bütün kara sınırlarımızın yaklaşık yüzde 44’ünü oluşturan iki ülkede, bugün..

Soylu:Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir.

“Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele toplantısı”, İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Bakan Soylu, “Basit bir değerlendirme yapmak gerekirse, bütün kara sınırlarımızın yaklaşık yüzde 44’ünü oluşturan iki ülkede, bugün güvenlik açısından devlet otoritesi yok mesabesindedir. Dolayısıyla bu coğrafyalarda son birkaç yıldır ortaya çıkan iç savaş, terör, DEAŞ tehdidi, PYD faaliyetleri gibi bütün olumsuzluklarla ilgili sınırlarımızda ciddi bir baskı var ve bunu tek başına göğüslemekle mükellefiz.” dedi.

“Sorumluluğu bana ait”
“PKK bizim için nasıl tehditse, PKK’lı teröristlere ne yapıyorsak, Allah şahit ki yapmayana bu millet hakkını helal etmesin.” diyen Soylu, “Uyuşturucu satıcılarına, teröristlere nasıl davranıyorsak, aynı, acımasızca davranmak zorundayız. Kimse bizim insanlarımızı ve gelecek nesillerimizi zehirleyemez. Bunu göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyorum. Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluğu bana ait.” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, 2018’de uyuşturucu illetinin belini kırmanın kendilerinin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bir uyuşturucu satıcısını gördükleri zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak, onu zehirleyecek ve aileleri huzursuz yapacak bir kişiye gereğini yerine getiren suçunu bana atsın. Suçu neyse 5, 10 ya da 20 yıl içeride yatmaksa yatarım. 2018 yılında bunların tepesine çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL