Genel Güncel Manşetler Sağlık Spor

“Spora çok büyük yatırım yaptık”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında İzmit, Derince, Körfez, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe..

“Spora çok büyük yatırım yaptık”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında İzmit, Derince, Körfez, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe ilçelerinde görev yapan antrenörlerle bir araya geldi. Gölcük Ilıca Tesislerinde yapılan toplantıda Beden Eğitimi öğretmenleriyle sohbet eden ve hedeflenen çalışmaların geldiği nokta hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, “Toplumumuzun geleceği olan gençlerimizin, çocuklarımızın ve kadınlarımızın sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için spor sahalarına ve spor salonlarına ihtiyaç vardı. Çok şükür Kocaeli’de bu anlamda spora çok büyük yatırımlar yaptık, çok büyük gelişme kaydettik” dedi.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Salonları dolduran gençlere beden disiplini ve sporcu ahlâkını verecek antrenörlere ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Spor salonları, onların tefrişatı ve her türlü imkânların sağlanması bizden, onların içindeki gençlerimizi ve hanımlarımızı sporla yetiştirmekse sizden. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak neredeyse her semtimize inşa ettiğimiz spor salonları ve spor alanları ile hemşerilerimize spor yapacakları mekânlar inşa ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Kocaeli’nin yıllardır ihmal edilmiş bulunan amatör sporlar konusuna el attık” diye konuştu.

“BEDENEN VE RUHEN GELİŞTİRMELERİ İÇİN YARDIMCI OLUYORUZ”

Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcuya sahip kulübü Kağıtspor ile haklı bir gurura sahip olduklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlerimize lisanslı spor yapma imkânı sunduk. Geleceğin yenidünya ve olimpiyat şampiyonlarının önünü açtık, destek olduk. Amatör spor kulüplerimize yaptığımız malzeme yardımlarıyla kendi imkânlarıyla bir araya gelmiş bir kulüp kurmuş gençlerimizi destekledik. Dile kolay 2004’ten bu yana yaklaşık 11 milyon Lira’dan fazla malzeme yardımı yaptık. Onların hiçbir eksikleri olmadan spor yapmaları, kendilerini, bedenen ve ruhen geliştirmeleri için yardımcı oluyoruz. Türk spor hayatına yeni yıldızlar katılmasının, yeni şampiyonluk destanları yazılmasının temellerini atıyoruz. Alanı müsait olan okullara kapalı spor sahaları, çok amaçlı basketbol ve voleybol sahaları inşa ediyoruz” ifadelerini sarf etti.

“KIZLARIMIZI YETİŞTİRDİNİZ, ONLARA SPOR DİSİPLİNİ AŞILADINIZ”

Her ilçemize yarı olimpik yüzme havuzları inşa ettik, ediyoruz hatırlatması da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kısacası gençlerimiz için, çocuklarımız için, kadınlarımız kısacası bütün Kocaelililer için hep birlikte çalışıyoruz. Geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirecek annelerimizi, gelinlerimizi, kızlarımızı yetiştiriyorsunuz. Onlara spor disiplini aşıladınız. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL