Sultan Baba dualarla anıldı

Gölcük Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında tertip edilen, 13. Geleneksel Sultan Baba’yı anma günü etkinliği Örcün Köyü Sultanbaba Mesire alanında gerçekleştirildi. Etkinlikte Sultanbaba hakkında kısa bir açıklama yapılarak vatandaşın bilgilendirilmesi sağlandı…

Sultan Baba dualarla anıldı

Gölcük Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında tertip edilen, 13. Geleneksel Sultan Baba’yı anma günü etkinliği Örcün Köyü Sultanbaba Mesire alanında gerçekleştirildi.

Etkinlikte Sultanbaba hakkında kısa bir açıklama yapılarak vatandaşın bilgilendirilmesi sağlandı.

Sultanbaba anma günü etkinliğinde bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi olarak bu yıl 13.sünü tertip etmiş olduğumuz Sultanbaba anma günü etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi görmekte. Ülke genelinde çeşitli yerleşim bölgelerimizde manevi değerler taşıyan türbeler bulunmaktadır. Gölcük’e bağlı Örcün köyümüzde bulunan Sultanbaba türbemizde gerek ilçe genelinden gerekse Kocaeli ve diğer illerimizden gelerek burada manevi duygular yaşayan insanlarımızın ziyaretlerde bulunduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu süreçte bize düşen görev bu tip manevi değer taşıyan alanlarımızın korunması ve güzelleştirilmesidir. Gölcük Belediyesi olarak bu yönde hizmet vermeye devam edeceğiz. Sizlere de bu geniş katılımızda dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Müftülüğe bağlı hocalarımız tarafından Mevlid-i şerif okunup, Kuran tilaveti ve duanın ardından etkinliğe iştirak eden davetliler ile vatandaşlara etli pilav,  ayran ikramında bulunuldu. Sultan baba Anma günü etkinliğine, İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Müftüsü İlyas Öztel ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL