Genel Güncel Manşetler Yaşam

“Suriye’de bir emrivakiye göz yumulmayacak”

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda; Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin bütün..

“Suriye’de bir emrivakiye göz yumulmayacak”

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda; Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin bütün yönleriyle ele alındığı aktarıldı.

Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Türkiye`nin, baştan beri Suriye’nin toprak bütünlüğünden ve siyasi birliğinden yana olduğuna, barışın tesis edilmesi için gayret gösterdiğine işaret edilerek siyasi çözüme en büyük tehdidin Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir. Suriye’de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulanarak PKK/PYD-YPG’nin bölge halkına zulmederek ve göçe zorlayarak değiştirdiği demografik yapıya karşı da duyarsız kalınmayacağı güçlü şekilde ifade edilmiştir. Irak’ta göreve yeni gelen hükûmetle, güvenlik başta olmak üzere, tüm alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki irademiz teyit edilmiştir. Ülkemizin millî güvenliği için tehdit oluşturan PKK/KCK terör örgütünün Irak`taki mevcudiyetine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen operasyonların devam edeceğinin altı çizilmiş; PKK/KCK ve DEAŞ dâhil, tüm terör örgütlerine karşı Türkiye’nin Irak halkı ve hükûmetinin yanında olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL