Dünya Güncel Politika

Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir.

“Suriye’de huzur yok ve Esed’le de bu huzur oraya gelmez.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid El-Sibsi ile birlikte gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak..

Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir.

“Suriye’de huzur yok ve Esed’le de bu huzur oraya gelmez.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid El-Sibsi ile birlikte gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de çözüm Esed’le mi olacak, Esed’siz mi olacak?” sorusuna cevaben ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Suriye’de bir defa Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Niçin? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye’nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü bir defa Beşar Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine biz kalkıp da ‘bu işi o götürebilir’ diyemeyiz. Dersek o 1 milyona yakın öldürülmüş olan Suriyeliye haksızlık yapmış oluruz, o insanlara haksız yapmış oluruz; böyle bir şeyi Türkiye olarak tanıyamayız. Nitekim şu anda da işte Suriye’de bakın hâlâ kan gövdeyi götürüyor; İdlib ortada, Afrin ortada, Deyrizor ortada.”

Kuzey Suriye’nin tamamen bir terör koridoru olarak teslim edilmiş bir vaziyette olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya, koalisyon güçleri ve Türkiye’nin bölgede huzur olmadığı için bulunduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de huzur yok ve Esed’le de bu huzur oraya gelmez. Bizim Astana’da başlattığımız bir sürecimiz var, Cenevre’yle de adeta bir mütemmim cüz durumundadır ve buradan çıkacak olan kararla Suriye halkı kendi geleceğine yönelik kararını vermelidir diyoruz, bakışımız bu” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL